Arya: Hayal gücünüzün gelişmesi için okuyun ve gezin

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu yılki son konuğu çocuk kitapları yazarı Delal Arya oldu. Arya, Uğur Mumcu Sahnesi ve Nilüfer Belediyesi Üçevler Kütüphanesi’nde Ali Kuşçu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu, Cavit Çağlar Ortaokulu, Eşref Ergin Ortaokulu, Süleyman Cura Ortaokulu, Işıktepe Rüveyde Dörtçelik Ortaokulu ve Şehit Karapilot Yüzbaşı Hakan Tan Ortaokulu’ndan öğrencileriyle bir araya geldi. Toplam 380 öğrencinin katıldığı etkinlikte yazar Delal Arya, 12 yaşındaki Ran ve ikiz kardeşi Lusin’in İstanbul’da başlarından geçen hikayeyi konu alan Pera Günlükleri serisini okurlarıyla paylaştı.

Çocukluğunun, kaptanlık yapan babasının yanında gemide seyahat ederek geçtiğini kaydeden Arya, öğrencileri Venedik’ten İstanbul’a doğru yolculuğa çıkardı. Gezip gördüğü yerlerin hikayesini anlatan Delal Arya, hayal gücünün bu sayede geliştiğini söyledi. Delal Arya, okurlarının hayal güçlerinin gelişmesi için de çok okumaları ve çok gezmeleri gerektiğini söyledi. Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına genç yazar Delal Arya’ya teşekkür etti.