haber

Asenovgrad’dan Nilüfer’e övgü

Konuklara çalışmaları ve Nilüfer hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, “Kardeş şehir ilişkilerinin gelişip, dostlukların pekişmesi açısından  bu tür ziyaretler çok önemli. Bizler sizin çalışmalarınızı örnek alacağız, bizim projelerimizden de örnekleri size sunacağız. AB projelerini ortaklaştırarak karşılıklı gerçekleşmesini sağlayabiliriz. Kardeş şehir ilişkilerinde ortak projelere çok önem veriyoruz ve Avrupa Birliği’nin de destek verdiğini biliyoruz,” dedi.

Asenovgrad’dan Türkiye’ye göç eden çok sayıda aile olduğuna da değinen Bozbey, “Nilüfer ve Bursa’ya, Asenovgrad’dan göçmüş çok aile var. Bunların birçoğu Nilüfer’de yaşıyor. Bizler iki belediye olarak kardeş şehir ilişkilerini kültürel, sosyal ve ticari alanda pekiştirerek dostluğumuzu daha da güçlendirebiliriz,” diye konuştu.

Asanograd Belediye Başkan Yardımcısı Myumyun İsmail Alicik de misafirperverliğinden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür ederek, “Bizim için Nilüfer ile kardeş şehir olmak onur verici. Bergama şehriyle de kardeşiz ama burada bizim bölgemizden çok sayıda vatandaşımız oturuyor. Onun için Nilüfer’in yeri ayrı. Kıyaslama yapıldığında Nilüfer’in yeşil alanları başta olmak üzere projeleriniz çok farklı. İki kurum arasındaki bağların güçlenmesi bizi çok mutlu edecek,” diye kaydetti.

Başkan Bozbey konuklarına ziyaretin sonunda çeşitli hediyeler vererek, iki ülke kültürünün tanımının önemli olduğuna vurgu yaptı.