haber

Aşkın dansı Nilüfer’de

Aşkın, melankolinin ve tutkunun dansı tango, Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla Nilüfer’de yeniden hayat buldu. Kültür ve sanatın kenti Nilüfer’de bu yıl altıncısı düzenlenen Nilüfer Tango Festivali, yerli ve yabancı sanatçıların katılımıyla karnaval havasında gerçekleşti.

 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve tangonun doğduğu Arjantin’den katılan dansçıların gösterileri Fethiye Kültür Merkezi’nde tango tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatseverlerin gözünü bir an olsun sahneden alamadığı gecede, aşkın ve müziğin ritmi dansçıların bedenine yansıdı.

 

Eğitmenler Nadia Cronidu & Nany Peralta, İris Başak Doğdu & Utku Küley, Cecilia Garcia & Serkan Gökçesu, Nadide Ece Somer - Murat Elmadağlı, Nilay Acar -Ahmet Gezen çiftlerinin yanı sıra geceye konuk olarak katılan dansçılar Berrak Tüzüner - Emre Tüzüner, Öykü Özatay - Egemen Özatay ve Pınar Ulus - Onurhan Ateşli çiftleri sahne performanslarıyla katılımcılardan büyük alkış topladı.

 

Tango Festivali’ne katılan Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Pınar Göz yaklaşık iki saat süren dans gösterilerinin sonunda tüm sanatçıları kutlayarak Dans Atölyesi Eğitmenleri Ali Sorucu ve Eray Asarlı’ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Tango Festivali kapsamında eğitmenler Nilüfer Altınşehir Gençlik Merkezi’nde 1-3 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz dans eğitimi veriyor.