haber

Fadıllı Tesisleri’nde belgelendirme programı düzenlendi

Türkiye’nin pek çok ilinden farklı seviyelerde pilotun yer aldığı belgelendirme programına toplam 76 yamaç paraşütçüsü katıldı. Programa İran’dan da katılım oldu. Türkiye ve İran’da onlarca bölgede uçtuğunu söyleyen tandem pilotu Muhammed Rıza Ghoforian, “Nilüfer Belediyesi Fadıllı Tesisleri bugüne kadar uçtuğum en güvenli ve en eğlenceli uçuş noktam oldu” diye konuştu. Programa katılan sporcular klasmanlarına ve gösterdikleri başarı derecesine göre ileri seviye, öğretmenlik ve paramotor eğitimlerin almaya hak kazanacak.

Hava sporlarında Nilüfer Markası

Eğitimlere ev sahipliği yapan Nilüfer Hava Sporları Birimi Sorumlusu Rasim Kuşçu böyle bir programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kuşçu “Nilüfer Belediyesi ve Başkanımız Mustafa Bozbey’ in ileri görüşlülüğü ve özverileriyle Fadıllı Mahallesi’ndeki bu alan, bir şantiyeden ekstrem sporlarının yapılabildiği örnek bir tesis haline geldi.  Hava sporlarında dünyada marka haline geldik. 5 yılı geride bırakırken, tesislerimizde model uçak kursu ile başlayıp ileri seviye yamaç paraşütü eğitimlerine uzanan geniş bir alanda eğitim hizmeti sağlıyoruz. İnsanların hava sporlarına olan ilgisini arttırmak için çıktığımız bu yolda, Bursalılara hava sporlarını sevdirirken, kent turizmine de katkı sağlamak bizi ayrıca sevindiriyor” diye konuştu.    

Havacılık tesislerine tam not

Nilüfer Belediyesi bünyesinde 2009 yılından bu yana Fadıllı Mahallesi’nde hizmet veren Nilüfer Havacılık Tesisleri,  Türk Hava Kurumu eğitmenlerinden de tam not alıyor.  THK Yamaç Paraşütü Kısım Şefi Mevlüt Hoyraz,  temel eğitim programlarının yanı sıra orta seviye pilot, pilot ve deneyimli pilotlar için seminer ve uçuş programlarına ev sahipliği yapan tesisleri değerlendirdi. 16 yıldır THK’da yamaç paraşütü öğretmenliği yaptığını söyleyen Hoyraz, “Nilüfer Havacılık Tesisleri altyapı ve verilen hizmetler bakımından oldukça başarılı, kalkış ve iniş alanları oldukça güvenli, meteorolojik şartlar ve doğal güzellikleriyle Türkiye’de alanında ilk sırada geliyor. Burası Türk Hava Kurumu tesislerinin ardından kurumsal anlamda hizmet veren Türkiye’deki tek tesis” dedi.