haber

Ataçarşı Resim Atölyesi’nden yıl sonu resim sergisi

Kadının hayata bakışını, dışa vuramadıkları duygularını, aşklarını ve sevgilerini resimsel anlatımlarıyla tuvale aktaran Ataçarşı Resim Atölyesi’nin karma resim sergisi davetlilerden tam not aldı. Eğitmenliğini Uludağ Üniversitesi'nde öğretim görevlisi, aynı zamanda devlet sanatçısı olan ressam Faik Agayev’in yaptığı Ataçarşı Resim Atölyesi’nin yıl sonu resim sergisi açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da katıldı.


Ataçarşı Resim Atölyesi kursiyerlerinin birbirinden değerli eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yapan Adil Kayaoğlu, sanatın önemine vurgu yaptı. Kayaoğlu, “Sanatı bir ağaç gibi düşünüyorum. Bir ağacı dikiyorsunuz suluyorsunuz ve ağaç meyve vermeye başlıyor. Biz de verdiğimiz destekle sizlerin yeteneklerini keşfettik ve şu an sonucunu görüyoruz. Benim kadınlara tavsiyem, televizyonlarda izledikleri dizilerin başından ayrılarak yeteneklerini keşfetmeleri ve sanatın herhangi bir dalıyla uğraşmaları. Kadınlarımızın ürettikleri el işi ürünleri satabilmeleri için de Konak Pazar Alanı’nı Pazartesi günleri kadınlarımıza tahsis ettik ve bu alanda satışlarını gerçekleştirerek aile bütçesine katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

Ataçarşı Resim Atölyesi eğitmeni ressam Faik Agayev de sergide eserleri bulunan kursiyerlere ve katılımcılara teşekkür etti. Sergi açılışının ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu kursiyerlerle birlikte özçekim yaparak anı ölümsüzleştirdi.