haber

Atatürkçü Düşünce Topluluğu Bozbey’e plaket verdi

Bursa Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından CHP Eskişehir Milletvekili   Profesör Doktor Süheyl Batum’un  konuşmacı olduğu “Türkiye’de Yerel Yönetimler” konulu bir sempozyum düzenlendi. Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Aytaç Şahin ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği  seminerde söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Atatürk’ün insan yönünün topluma iyi anlatılamadığına vurgu yaptı. Mustafa Bozbey, “Katıldığı savaşlarla, tarihi kişiliğiyle tanıdığımız Atatürk’ün insan yönünü ne yazık ki evlerin içine sokamamışız. Atatürk’ün yapmış olduğu devrimlerin evlerin içine girememesinden dolayı bu sorunları yaşıyoruz. Atatürk’ün geometri kitabı yazdığını, dil bilimiyle ilgilendiğini, sanat yönünü halk olarak bilmiyoruz. Çünkü bunlar bize öğretilmedi. Onun aydınlattığı ışığı takip etmemiz gerekiyor. Zor zamanlar yaşayabilir, hatta yere düşebiliriz ama yerden kalkarken de ok gibi kalkmalıyız,” diyerek Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nu düzenlediği etkinlikten dolayı kutladı.

CHP Eskişehir Milletvekili  Süheyl Batum da son zamanlarda Türkiye’de kavramların içinin boşaltıldığını belirtti. Batum, “Türkiye’de bilinçli olarak kavramların içeriği boşaltılıyor. Demokrasi, hukuk, adalet, yerel yönetim gibi kavramlar ülkenin ekonomik ve kültürel yapısıyla somutlaştırılmış kavramlardır. Bir ülkenin geleceğiyle oynamak istiyorsanız bu kavramları değiştirirsin. Son dönemde Laiklik, Atatürkçülük, Devletçilik, Halkçılık gibi Türk toplumunun bütün kavramları boşaltıldı. Bu kavramlar birlik ve beraberliğimiz için çok önemlidir. Mesela yerel yönetimler kanunuyla köylerin kaldırılması da bunlara bir örnektir. Köy, Türk toplumu için çok önemlidir. Atatürk bütün devrimleri Köy Enstitüleri sayesinde köyleri kalkındırarak yapmıştır. Ancak bugün geldiğimiz noktada kanunla bütün köylerin mahalle olması sağlanarak, köylerde yaşayanları kentin taşeronları haline getiriliyor,” şeklinde konuştu.

Sempozyumun ardından Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Aytaç Şahin tarafından Başkan Bozbey’e plaket takdim edildi.