haber

Çocukların gözüyle çocuk hakları

23-27 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek III. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali toplantısı, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve festival düzenleme komitesinde görev alan öğrencilerin katılımı ile Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde yapıldı.

III. Uluslarası Çocuk Hakları Festivali, Bursa Valiliği’nin öcülüğünde ve Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi ortaklıklarıyla Bursa Çocuk Hakları Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenecek

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği’nin 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği etkinlikler ve festival organizasyonu hakkında bilgi almak üzere dernek yönetim kurulu ve dernek üyeleriyle bir araya geldiler.

Nilüfer Belediyesi, çeşitli şehirlerden gelecek çocukların da katılacağı festivalde atölye çalışmaları, sergiler, film gösterimlerinin düzenleyecek ve konaklama hizmeti verecek. Çocuklar, resim ve fotoğraf bölümünde “Çocuk hakları” ana temasıyla, kısa film bölümünde ise hazırladıkları kısa filmler ile festivale katılacaklar. Festival kapsamında gösterilecek filmler daha sonra gezici festival yoluyla diğer illerdeki çocuk izleyicilere ulaştırılacak. 

Çocuklar, yetişkinler ve çocuğa hizmet sunanlar arasında koordinasyon kurmak, çocukların temel hakları konusunda ortak bir bilinç oluşturmak, onların haklarını bilerek toplumda var olmasını amaçlayan festivale geçtiğimiz yıl 327 adet resim,118 adet fotoğraf, 29 film gönderilmişti.