haber

Atıklardan yansıyan şıklık

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret eden Çalı İlköğretim Okulu öğrencileri atık malzemelerden yapılmış şık kıyafetleriyle şaşırttı. Başkan Bozbey, çocukların atıkları böylesine anlamlı ve oldukça şık bir şekilde değerlendirmesini çevre duyarlılığı ve bu konudaki farkındalıklar açısından da önemli bulduğunu söyledi.

Bozbey, atıkların kaynağında ayrılmasının hem ekonomik hem de çevresel etkilerine de değindi. Teknoloji Tasarım öğretmenleri Emel Özersan ve Ebru Doğan ile Rehberlik ve Psikolojik Danışman Mevlüt Selvi’nin yanı sıra tasarlanan kıyafetlerden birer örnekle ziyarete gelen öğrenciler, Başkan Mustafa Bozbey’i Çalı İlköğretim Okulu’nun 6-7 ve 8’inci sınıflarının 17 Mayıs’ta düzenleyecekleri atık malzemelerden giysi tasarımı defilesine davet ettiler.  

Başkan Bozbey, bu daveti memnuniyetle kabul ettiği yanıtını verirken öğrencilerin yıl boyunca derslerdeki çalışmalarının meyvesinin sunulacağı defileyi merakla beklediğini de kaydetti. Ziyaretçiler arasında bulunan minik Zeynep’i koltuğuna oturtan Başkan Bozbey, neşe dolu bir diyaloğun da ortağı oldu.