haber

Atilla Tatveren ismi Nilüfer’de yaşayacak

Nilüfer Belediyesi Bursa’nın değerli isimlerine ahde vefa göstermeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz Ekim ayında hayatını kaybeden Kafkas Kestane Şekeri Firması’nın Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Atilla Tatveren’in ismi Nilüfer’de yaşayacak. Nilüfer Belediyesi Aralık ayında aldığı Meclis kararının ardından tabela asma töreniyle merhum Tatveren’in adını ölümsüzleştirdi. Aladdinbey’de bulunan ve Kafkas Fabrikası’nın bulunduğu caddeye isminin verilmesini kararlaştıran Nilüfer Belediyesi, Atilla Tatveren Caddesi’ne sokak tabelası asma töreni düzenledi. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Merhum Atilla Tatveren’in eşi Mesude Tatveren, oğlu Alparslan Tatveren ve kızı Aslı Acar katıldı.

Merhum Atilla Tatveren’in ismini yaşatmak üzere Kafkas Fabrikası’nın bulunduğu caddeye isminin verildiği söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “73 yaşında kaybettiğimiz Atilla Ağabey , uzun yıllar kestane şekeri ve çeşitlerinin geliştirilmesine öncülük etti. Kestane şekeri ile anılan Bursamızın üne kavuşmasında rol oynayan Atilla Tatveren, şirketin markalaşma yolunda da bir çok başarıya imza attı. Bu vesileyle, Tatveren’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bursa halkının minnet ve şükranlarının simgesi olarak Atilla Tatveren tabelasını asıyoruz,” şeklinde konuştu.

Aladdinbey Mahallesi’nde Kafkas Fabrikası’nın bulunduğu caddeye Atilla Tatveren Caddesi tabelasını Başkan Mustafa Bozbey, Tatveren Ailesi’yle birlikte astı.