haber

Emeklilerden Yolçatı’ya çocuk kütüphanesi

Nilüfer Kent Konseyi çatısı altında çok sayıda projeye imza atan Emekliler Grubu, Yolçatı Şehit Coşkun Çalı İlkokulu öğrencilerini unutmadı. Öğrencilerin daha iyi eğitim ve öğrenim görebilmeleri için okula kütüphane kazandıran Emekliler Grubu’nun düzenlediği açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Zeki Özbay, Yolçatı Şehit Coşkun Çalı İlkokul Müdürü Coşkun Şahiner ve çok sayıda davetli katıldı.

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi’nin sadece Nilüfer’de değil, Nilüfer’in dışında ihtiyacı olan okullara da yardım ettiğini belirterek, “Güneşin bizleri ısıttığı kadar çocuklarımızın gözlerindeki ışık da içimizi ısıtıyor. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımıza katkı sağladıkları için, onların aydınlanmasına destek verdikleri için Emekliler Çalışma grubumuzda bulunan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkenin bir çok yerine kitap gönderiyorlar. Birçok okula kitap götürüyorlar. Onların yapmış oldukları hizmet özveriye dayanan bir hizmet ve gönülden yapılan bu hizmeti yapanları kutluyorum. Zannediyorum ki çocuklarımız da bu çalışmalarla daha da mutlu olacaklar,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge kent konseyinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Emekliler Çalışma Grubu Başkanı Zeki Özbay da, kişisel başvurular kapsamında her yıl bir okula kütüphane kazandırma projesini hayata geçirdiklerini  kaydetti.

Yolçatı Şehit Coşkun Çalı İlkokulu Müdürü Coşkun Şahiner de, “Okuma alışkanlığının daha da yaygınlaştığı yarınlara ulaşmak dileğimle kütüphanemizin okulumuza, velilerimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum,” dedi.