haber

Aykırı Kumpanya Nilüfer’de hem güldürdü hem düşündürdü

Nilüfer Belediyesi, Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi ile birlikte anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Geliri Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji birimlerine aktarılan gecede Enver Aysever ile Aykırı Kumpanya, Fethiye Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Büyük ilgi gören gecede Aysever ve ekibi verdiği mesajlarla izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Yakın geçmişimizi şekillendiren sosyal ve siyasal olayları şiirle, edebiyatla, müzikle ve kayda geçmiş görüntülerle canlı bir belgesel tadında sahneye taşıyan Aysever, izleyiciyi bir zaman tünelinden geçirerek bellek tazeledi.

 

Anlatısına kişisel tarihinden hatıraları da ekleyerek hem güldüren hem de ağlatan Aysever ve ekibi, düşündürürken zihinlere ve yüreklere de dokundu. Nâzım Hikmet, Aziz Nesin, Uğur Mumcu gibi aydınların hayatlarından kesitler paylaşan Aysever, Sabahattin Ali'nin melankolisiyle hüzünlendirirken yaptığı esprilerle de kahkaha attırdı. Seyirci için şarkılı, şiirli, sazlı, sözlü bambaşka bir dünya kuran Aykırı Kumpanya, müzik ve söylediği eserlerle de izleyenleri mest etti.

 

Müzik ekibine çaldığı davulla eşlik eden Aysever, bu alandaki hünerini de gözler önüne sererek izleyenlerden alkış aldı. Aysever’e sahnede eşlik eden Çiğdem Erken, Özge Metin, Gökhan Büyükkara ve Sinan Gürsoy da performanslarıyla beğeni topladı. Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Aysever ve ekibini kutlayarak çiçek verdi. Başkan Bozbey, HASVAK’ı da anlamlı davranışından dolayı tebrik ederek, her zaman desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

 

HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüle de desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı bir plaket verirken, geceye katılanlara da teşekkür etti. Aysever, gecenin sonunda ‘Bu roman o kız okusun diye yazıldı’ adlı kitabını okurları için imzaladı.