haber

Nilüfer Belediyesi Huzurevi’nde sona doğru

Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla ilçeye kazandıracağı huzurevinin inşaatında artık sona gelindi. Çevre düzenlemesini ve arsa teminini Nilüfer Belediyesi’nin üstlendiği Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin bu yıl içinde faaliyete geçirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. İşletmesi Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacak olan huzurevine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Koordinatör Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Başkan Yardımcıları Ahmet Çakıcı, Bukle Erman ve Nazlı Yazgan ile ilgili birim müdürleri, hayırsever işadamı Murat Altınmakas ile birlikte teknik gezi gerçekleştirdi. Huzurevindeki çalışmaların geldiği aşama hakkında detaylı bilgi alan Bozbey, açılış için yaz aylarını hedeflediklerini söyledi. Bozbey, Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin Türkiye’de belediyeler tarafından  yaşama geçirilen 11. huzurevi olacağını belirterek, “Türkiye’ye örnek olacak,” dedi.

 

Odalara raylı sistem

184 yatak kapasiteli Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde yaşlıların hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler olacak. Başkan Bozbey’in önerisiyle, yürümekte güçlük çeken yaşlıların oda içindeki ihtiyaçlarını giderebilmeleri için özel bakım bölümündeki odalarda raylı sistem oluşturulması planlanıyor.

 

5 bin 540 metrekare toplam inşaat alanına sahip Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi bünyesinde yemek salonu, sergi salonu, fitness salonu, bekleme salonları, suit odalar, teras ve bahçeler, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otoparkın yanı sıra, 34 adet çift kişilik, 8 adet dört kişilik, 12 adet tek kişilik oda ve süitler bulunuyor .Huzurevinin bahçesinde hobi alanları da oluşturularak kalan yaşlıların doğa içinde vakit geçirmeleri için ortam sunulacak.