Aziz Nesin masalları minik karikatüristlere ilham verdi

Nilüfer’de ‘2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin’ etkinlikleri devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin’ etkinlikleri kapsamında Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi’nde eğitim gören 70 öğrenci önce

Aziz Nesin’in  Çoban Köpeği ile Motorlu Tren, Kargaların Seçtiği Padişah, Hazinedeki Paslı Teneke, Dayanın Yurttaşlarım adlı masallarını okudu. Öğrenciler daha sonra da bu masalları karikatürlerinde yorumladılar.

8-13 yaş arasındaki atölye öğrencilerinin eserleri Konak Kültürevi’nde sergilendi. Serginin açılışına  katılan Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Kemal İvgen, Başkan Mustafa Bozbey adına çocukları kutladı.

Eğitmenler Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman da 2011 yılından bu yana atölye olarak başarılı faaliyetlerde bulunduklarını kaydederek, Aziz Nesin’i içeren karikatür çalışmasının büyük anlam taşıdığını ifade etti.

Eserleri büyük ilgi gören öğrencilere karikatürlerin oluşturduğu kitap ve teşekkür belgeleri dağıtıldı.