haber

Baba Destek Programı’na katılanlara sertifika

Nilüfer Belediyesi’nin, Aralık Projesi çerçevesinde, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğiyle, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde çalışan personele yönelik düzenlediği Baba Destek Programı’nda (BADEP) eğitim sona erdi. 10 haftalık eğitimi tamamlayan müdürlük personeli, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, AÇEV Bursa Sorumlusu Ergün Ekrem de yer aldı. Sertifika töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BADEP eğitimiyle babaların, aile içinde çocuklarının gelişimine katkıları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.


“AMAÇ ÇOCUKLARLA DAHA SAĞLIKLI İLETİŞİM”


Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak Mahsus Mahal Derneği’yle imzaladıkları protokol çerçevesinde hayata geçirilen Aralık Projesi’yle Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanan yükümlüleri, hayatın içine alacak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Mustafa Bozbey, “Aralık Projesi’nin amaçlarından biri, belediyeler ve cezaevleri- denetimli serbestlik müdürlükleri arasında bir köprü oluşturmaktı. İşte, bu proje kapsamında, son olarak Nilüfer Belediyesi ve AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) ortaklığıyla, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görev yapan 12 personele BADEP eğitimi verildi. Bu programla birlikte babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı iletişim kurabilmesini, çocukların ihtiyaçları konusunda bilgilenmesini, olası şiddet içeren davranışların değiştirilmesini ve sonuç olarak aile içinde demokratik davranışların geliştirilmesini hedefledik. İş birliğimiz çerçevesinde bu olanağı sağlayan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne, AÇEV’e, eğitimin rehber öğretmeni Hasan Karaçam’a ve eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ederim” dedi.


Eğitim, atölye ve etkinlik çalışmalarının yükümlülere yapılacak BADEP eğitimiyle devam edileceğini belirten Başkan Bozbey, “Bu sayede suç geçmişi bulunan ya da bir kerelik suça karışmış yükümlülerin, aile bağlarının kuvvetlendirilmesi ve olası sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım atılmış olacak” şeklinde konuştu.

 

BADEP eğitiminin önemine değinen Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak da, “Toplumun çekirdeğini aile oluşturuyor. Çocukların yetiştirilmesindeki en önemli paylardan biri de babada. Çocuklar, bizim geleceğimiz diyoruz. Geleceğimizi güzel bir şekilde oluşturmak istiyorsak, bunun köklerini de düzgün yetiştirmeye ihtiyacımız var. Denetimli serbestlik bünyesi altında yaklaşık 15 bin kişiyi takip ediyoruz. Bunların çoğu da hükümlü kişilerden oluşuyor. Bu kişilerin eğitilmesi de çok önemli. Çünkü onların da yetiştirdiği kişiler var. Yanlış örnek, yanlış sonuçlar oluşturur. Biz, bu yüzden bu kişilere doğru örnek olmak istiyoruz. Toplumun gelişmesi noktasında eğitimin önemini biliyoruz. Bu anlamda BADEP, bizim için büyük bir güç oldu. Nilüfer Belediyesi’ne, AÇEV’e ve programa katılan personelimize teşekkür ediyorum” dedi.


1996 yılından bu yana cinsiyet ayrımı yapmadan aile ve çocukların hayatına dokunduklarını ifade eden AÇEV Bursa Sorumlusu Ergün Ekrem de, programın gerçekleşmesini sağlayan Nilüfer Belediyesi ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


“EĞİTİMİN BÜYÜK FAYDASINI GÖRDÜM”


Eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan İnfaz ve Koruma Memuru Bülent Dağaşan da düşüncelerini paylaştı. Dağaşan şöyle konuştu: “Eğitim sonrasında kendimde büyük bir değişiklik hissettim. Amacımız, aile içi iletişimimizin iyi olması ve çocuklarımızı daha iyi yetiştirebilmek. Bu kapsamda BADEP eğitiminin büyük faydasını gördüm. Suçlu ve suç işleme sayısının önlenmesi açısından çocuklarımıza verdiğimiz eğitim ve onlarla iletişimimiz çok önemli. Bu tür eğitimlerin toplumun tüm kesimlerine verilmesi gerekiyor.”

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, AÇEV Bursa Sorumlusu Ergün Ekrem ve AÇEV eğitmeni Hasan Karaçam ile birlikte katılımcılara sertifikalarını verdi.