Balat projesini kamuoyu belirleyecek

Kentlilik bilinci oluşturulması ve demokrasi kültürünün tabana yayılması için katılımcılığı esas alan Nilüfer Belediyesi, Balat meşelik alan üzerinde uygulanması planlanan projeyi Balat ve Ahmet Yesevi Mahalle Komiteleri’nin onayına sundu. Doğal sit alanı olan ve kentlilik bilinci çerçevesinde koruma önlemleri alınarak kullanıma katılması ve mevcut kontrolsüz durumun  önüne geçilmesi için 200 bin metrekare arazi üzerinde hazırlanan projede, Balat ve Ahmet Yesevi mahallesi sakinlerinin farklı görüşleri ön plana çıktı. Projenin bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini belirten mahalle sakinleri, projenin park alanı ya da piknik alanı olması konusunda fikir ayrılığına düştü. Projenin uygulanabilmesi için mahalle komitesi kararını göz önünde bulunduracaklarını belirten Nilüfer Belediyesi yetkilileri de,  fikir ayrılığının önüne geçmek için anket çalışması yapılması önerisini sundu. Anket yapılması konusunda uzlaşmanın sağlandığı toplantıda, özellikle mangal yakılıp yakılamayacağının sorulması istendi.

Mahallede yapılacak anket sonucunda Balat meşelik alanının kaderinin belirleneceği toplantıda, Nilüfer Belediyesi yetkilileri projenin ayrıntılarını da anlattı. Nilüfer Belediyesi tarafından hazırlanan projede, alanın doğal yapısı korunarak bölgeye piknik alanları, bölgede yaşayanların sürekli faydalanabilecekleri voleybol, basketbol, fitness ve koşu yolları, ihtiyaçların giderilmesi için büfe, çiçek vadisi ve su yolu, çocuk oyun alanları, güvenlik sistemleri, amfi, çocuk kulübü alanı, köpek kondisyon alanı ve alanın tümüne hitap edecek şekilde otopark yapılacağı bildirildi.