haber

Belediye personeline bilgi güvenliği eğitimi verildi

Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar ortamında saklanan bilgilerin ve verilerin güvenliğinin sağlanması ve belediye personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla Natek firmasından siber güvenlik uzmanı Sinan Ayaz  Nilüfer Belediyesi personeline ISO 27001 Bilgi Güvenliği  farkındalık eğitimi verdi. Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde verilen eğitimde konuşan Sinan Ayaz, gelişen teknolojiyle birlikte bilgi paylaşımının da şekil değiştirdiğini belirterek, “Dijitalleşme hayatın bağımlılığı ve sosyalleşme alanlarının tümünde var olmaya başladı. Bilgi sadece kağıt üzerinde kalsaydı çok güzel bir bilgi güvenliği sağlanabilirdi. Ancak şu an bilgi her yerde var” dedi. 

Ayaz, “Bilgi güvenliğinin en önemli parçası kullanıcı güvenlik bilincidir” diyerek en büyük tehlikenin aslında kullanıcıların oluşturdukları güvenlik açıkları olduğunu vurguladı. Hackerların çoğunlukla kullanıcı hatalarını kullanarak bilgiye ulaştıklarını belirten siber güvenlik uzmanı Sinan Ayaz belediye personeline önerilerde de bulundu. 

Şifre güvenliğinin de üzerinde durulduğu eğitimde Sinan Ayaz en önemli kişisel bilginin şifreler olduğunu söyleyerek şifrelerin kimseyle paylaşılmaması, herhangi bir yere yazılmaması ve rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması  ile daha güçlü şifrelerin oluşturulması gerektiğini vurguladı.