Barış için Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası’na ödül

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’nin kuruluşundan bugüne fikir özgürlüğüne, hukuka, barışa, emeğe ve gerçek demokrasiye dikkati çekmek amacıyla farklı dallarda verdiği  “Çağdaş Ödülleri” 30. yılda da sahiplerini buldu. Her yıl olduğu gibi, kuruluşunun 30. yılını da ödül gecesiyle kutlayan ÇGD Bursa Şubesi, 11 kategoride 14 ödülü, Nilüfer Sahne’de düzenlenen törenle sahiplerine sundu. Usta gazetecilerin genç meslektaşlarıyla bir araya geldiği; eğitim, hukuk, çevre ve toplum sağlığı alanlarında mücadele veren önemli isimlerin, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan’ın yer aldığı geceye Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Erdem, Bursa’da halk sağlığı denilince akla gelen ilk isimlerden olan ve bu yıl ÇDG Toplumsal Hizmet Ödülü’ne değer görülen Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya ödülünü sundu.

Gecenin en anlamlı ödüllerinden Kültür ve Sanat Ödülü ise Nilüfer Belediyesi, Barış için Müzik Vakfı ve Uludağ Rotary Kulübü iş birliğiyle Işıktepe Mahallesi’nde 3 yıl önce kurulan Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası’na verildi. Fırsat eşitliğine sahip olamayan çocukların hayatlarında yeni ufuklar açan ve bu yıl 55 kişilik dev bir orkestra haline gelen Barış için Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası’na ödüllerini Nilüfer Belediyesi eski başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız verdi. Gecenin sonunda mini bir de konser de veren orkestra üyeleri, sergiledikleri performans ile izleyicinin büyük beğenisini kazandı.