Başarılı tasarımcıdan Bozbey’e Atatürk portresi

Dijital sanat eserleri, 3 boyutlu görsel çalışmaları ve mimari tasarımlarıyla uluslararası alanda çok sayıda başarının altına imza atan Taha Alkan, mimar eşi Merve Alkan ve Talat Alkan ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra Amerika’ya yerleşen Taha Alkan, ziyaretinde çalışmaları hakkında Başkan Bozbey’e bilgi verdi. Teknolojiyi kullanarak sanatsal eserler oluşturduğunu kaydeden Alkan, dijital ortamda hazırladığı Gazi Mustafa Kemal Paşa adlı eserini Bozbey’e hediye etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Taha Alkan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eğitim, bilim ve sanat kenti Nilüfer’de, sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir kurum olduklarını kaydeden Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak Bursa’da sanatın öncüsü olduk diyebilirim. Bugüne kadar bir çok sanatçıyı Nilüfer halkıyla bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanat deyince Bursa’da Nilüfer akla geliyor. Yaptığı çalışmalarla sanat adına fark yaratan Taha Alkan’ı da Nilüfer’de ağırlamaktan gurur duydum. Çizimleriyle, sanata farklı bir anlayış katan ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü kendi sanatsal bakışıyla bütünleştiren Taha Alkan’ı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.