haber

Başkan Bozbey’den Çalılı kadınlara destek

Nilüfer’de kurulan 11. kadın derneği olan Çalı Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği’ne (ÇAKA-DER) Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den bir destek daha geldi. Kısa bir süre önce kurulan ÇAKA-DER üyeleri kendi hazırladıkları ürünlerle düzenledikleri kahvaltıda Başkan Bozbey’i ağırlayarak sorunlarını paylaştılar.

 

Çalı’da düzenlenen ve Nilüfer Belediyesi’nin kadın meclis üyeleri ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de katıldığı kahvaltıda Çalılı kadınlar, kendi el emeği ürünlerini satarak gelir elde edebilecekleri bir yer bulunması konusunda talepte bulundular. Kahvaltıda kadınların ürettiği ürünlerden tatma fırsatı bulan Başkan Bozbey de üreten kadının her zaman yanında olduklarını belirtti. Kadınların talebini hemen değerlendiren Başkan Bozbey Çalı Muhtarı Mustafa Yunguş ile de görüşerek en kısa sürede derneğe bir yer tahsisi edecekleri müjdesini verdi.

 

Dernek üyeleri de yaklaşık 2 ay önce kurulmalarına rağmen 50 üyeye ulaştıklarını belirterek giderek büyüdüklerini söylediler. ÇAKA-DER’li kadınlar kendilerine tahsis edilecek yerde hem ürünlerini satarak evlerine gelir sağlamayı hem de Çalı’ya gelecek konuklara bölgeye özgü tatları sunarak bölgeyi tanıtmayı amaçladıklarını söylediler.

 

ÇAKA-DER yeni kurulan bir dernek olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde Misi’de düzenlenen yemek yarışmasında birincilik alarak yerel lezzetler konusundaki hünerlerini de tescillemişlerdi.

 

Çalılı kadınların düzenlediği kahvaltıya CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da katıldı.