haber

Yabancı öğrencilerden Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediyesi, Schwalbach am Taunus Belediyesi, Hessen Türk Toplumu ve Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nun desteğiyle Eğitim ve Gençlik Projesi kapsamında Almanya’dan Türkiye’ye gelen Alman, Fas ve Türk kökenli öğrenciler ve öğretmenler Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve İslam Uyar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi temsilcileri de hazır bulundu.

 

Başkan Bozbey’e program hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Atilla Karabörklü, Türk gençlerinin kendi kimliklerine gururla sahip çıkması adına böyle bir proje düzenlediklerini belirtti. Karabörklü, “Çoğulcu toplumda yaşayan kardeşlerimize ülkemizin coğrafyasını, ekonomisini, kültürünü ve tarihini doğru bir şekilde tanıtmak istedik. Ülkemiz üzerindeki önyargıların kırılmasını, Türkiye’ye ilişkin olumsuz imajın giderilmesini ve gençler arasında kaynaşmanın sağlanmasını amaçladık,” diye konuştu.

 

Projenin önemini vurgulayan Başkan Bozbey de “Her iki coğrafyada yaşayan ve kültürel bağları olan insanlar için güzel bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tarz projelerin destekçisi olmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaret sonunda Başkan Bozbey öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.