haber

Başkan Bozbey'den öğretmenlere anlamlı armağan

Nilüfer Belediyesi 2006 yılından bu yana, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçedeki binlerce öğretmene birbirinden değerli kitaplar armağan etmeye devam ediyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl da Sabahattin Ali’nin kaleme aldığı ‘Seçme Öyküler’ adlı kitabı öğretmenlerle buluşturdu. Eşref Ergin İlköğretim Okulu’nda düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Mustafa Bozbey, öğretmenlerin özel gününü tek tek kutladı.

Öğretmenlik mesleğinin önemine ve kutsallığına değinen Başkan Bozbey, eğitimin önemini vurguladı. Bu yılda yine Türk edebiyatının önemli bir ismi olan Sabahattin Ali’nin eserini armağan edeceklerini ifade eden Bozbey, öğretmenlere çalışmalarında başarılar diledi.

Nilüfer Belediyesi’nden okullara örnek destek

Nilüfer Belediyesi olarak her zaman eğitime çok önem verdiklerini kaydeden Bozbey, “Bugüne kadar kentte eğitimin en büyük destekçisi olduk. Okullarımızda uyguladığımız projeler Türkiye’ye örnek oldu. Şimdi yeniden elimizi taşın altına sokarak okullarımızın çok önemli bir ihtiyacını karşılayacağız. 142 okula yardımcı personel vereceğiz. Bu konuda velilerimiz ve okul aile birliklerimizin sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Onları yükünü hafifletmek için en kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Birkaç yıla kadar tüm belediyelerinde bu uygulamayı yapacağına inanıyorum. Ülkemizin geleceği için eğitim çok önemli. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz bu kurumlarda idareci ve öğretmenler sadece eğitimi düşünmeli,” dedi.

Okul müzik öğretmeni Çağdaş Yamen de İzmir Marşı çalarak Bozbey ve öğretmen arkadaşlarına sürpriz yaptı. Bozbey ve öğretmenler hep birlikte marşa eşlik ederek günün anlamını bir kez daha gözler önüne serdi. Nilüfer Belediyesi bu yılda ilçedeki tüm öğretmenlere yaklaşık 10 bin tane kitabı hediye edecek.