haber

Sabahattin Ali'den esinlendiler, öykü yazdılar

Sabahattin Ali’nin hayatı, edebiyata bakışı, üslubu, zaman, mekan, karakter ilişkileri ve öykü incelemelerinin konu edildiği atölyeye katılan öğrenciler, yazarın eserleri ışığında hem nitelikli bir okur olmayı hem de kalemlerini güçlendirmenin yollarını öğreniyor. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ve 4 hafta süren derslere katılan öğrenciler, Sabahattin Ali’nin; “Değirmen”, “Kamyon”, “Düşman”, “Ses”, “Bir Firar”, “Kırlangıçlar”, “Gramafon Avrat”, “Kürk Mantolu Madonna” adlı eserlerini okudu. Genç kalemler, öykücülüğünün yanı sıra şair, öğretmen, yazar ve gazeteci olan Sabahattin Ali’den aldıkları ilhamla ilk öykülerini tamamladılar.

Atölyeye ortaokul düzeyinde, Emir-Koop Ortaokulu, Nilüfer Belediyesi Bursa Rotary Ortaokulu, 3 Mart Koleji, Şahinkaya Eğitim Kurumları, Özel Tan Okulları, Nedim Öztan Ortaokulu, Dilek Özer Ortaokulu; lise düzeyinde ise Özel Tunçsiper Anadolu Lisesi, Melike Pınar Anadolu Lisesi, Hüseyin Özdilek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Barış Anadolu Lisesi ve Özel Emine Örnek Koleji’nden öğrenciler katıldı.

Nazım Hikmet Kültürevi’ ndeki atölyelerden biri de resim atölyesiydi. Sabahattin Ali’yi her yaştan okurla buluşturmayı amaçlayan Nilüfer Belediyesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yaratıcı zekaları ile yazarın “Arabalar Beş Kuruşa” ve “Bahtiyar Köpek” öykülerini buluşturdu. Öykü resimleme atölyesi'nde Lale Ageyeva’dan resim eğitimi alan çocuklar, birbirinden ilginç çalışmalar ortaya koydu.