haber

Başkan Bozbey Gümüştepe’de

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey düzenlenen toplantılarla mahalle halkıyla buluşmaya devam ediyor. Eski adı Misi olan Gümüştepe sakinleriyle buluşan Başkan Bozbey, yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Gümüştepe’nin tarihi ve kültürel dokusunu korumak için gereken çabayı gösterdiklerini kaydeden Bozbey, “Yapılan şuyulandırma çalışmalarında sona gelindi. Artık bu bölgenin her tarafında ruhsat işlemi yapılabilir. Biz Gümüştepe’nin aslına uygun şekilde korunması taraftarıyız. Merkezde bulunan ve yapı olarak oldukça zayıflayan caminin, başka bir alana yeniden yapılarak mahalle meydanının genişlemesini istiyoruz. Taraflarla görüşerek bu çalışmayı yapabilirsek, hem bölgeye yeni ve güvenli cami kazandırmış oluruz, hem de mahalle geniş bir meydana kavuşmuş olur,” dedi.

Gümüştepe’ye yakın bir alanda kurulacak olan kamp karavan alanının da bölgeye her açıdan yarar sağlayacağını ifade eden Bozbey, gelecek ziyaretçilerin Gümüştepe’yi yakından tanıma fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Toplantı öncesi Misi Kadınları Yardımlaşma ve Kültür Derneği de Başkan Bozbey ve beraberindeki heyeti akşam yemeğinde ağırladı. Bir birinden lezzetli yemekleri ikram eden kadınlar, bu konudaki hünerlerini bir kez daha gözler önüne serdi.