haber

Başkan Bozbey, MAKO’da kalite deneyimlerini paylaştı

Mako Fabrika Spor Salonu’nda yapılan toplantıya katılan Başkan Mustafa Bozbey, fabrika yöneticileri ve işçilerinin sıcak ilgisiyle karşılandı. Kalite sürecine hazırlanan Mako Fabrikası çalışanlarına kalite ve kalite yolculuğu hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, inancın başarıdaki en büyük etken olduğunu vurguladı. 

Kalite sisteminin oturtulmasında, liderlerin kararlı olmasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Bozbey, “Kalite, var olduğu yerde yüksek bir standardı, büyük oranda kesinliği ve doğal olarak da mutluluğu getiren bir sistemdir. Bugün çağdaş toplumların tamamında ve standartlarını yükseltmek isteyen tüm kurumlarda kalite sistemleri uygulanmaktadır. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 1999 yılından hemen bir yıl sonra kalite çalışmalarının gerekliliğine olan inancımızla bu süreci başlattık. Kalite sürecini başlatmak istememizdeki en önemli neden, Nilüferlileri mutlu etmek, onları gülümsetmekti. Tüm Nilüferlileri birer paydaşımız olarak gördük ve hizmetlerimizi yaptıktan sonra değil de EFQM Modelinde öngördüğü gibi hizmetlerimizi planlamadan önce masanın etrafında bir araya geldik,” dedi. 

Mükemmellik yolculuğunda en önemli yapı taşlarından birinin ekip ruhu olduğunu kaydeden Bozbey, “Nilüfer Belediyesi’nde de bölümlerde, müdürlerin dışında, kalite çalışmalarını yönetecek olan farklı sorumluların atanması, kalitenin önemini ortaya çıkardığı kadar, bir yarışma dürtüsünü, sahiplenme anlayışını arttırdı. Halkın memnuniyeti ve sürekli gelişme üzerine odaklanan bütün bu çabalarımızın sonunda Nilüfer Belediyesi, Bursa'da kalite belgesi alan ilk belediye oldu. Bu süreçte ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14000 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 18000 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi’nin yanı sıra Nilüfer Belediyesi, EFQM Mükemmellik Sisteminde Finalist olarak tarihi başarıya imza attı. Türkiye’de yüzlerce belediye arasında bizim kalite yolculuğumuza paralel başka bir belediye daha yok. 2000 yılından bu yana kalite yönetim sistemini izleyen, 2003 yılından bu yana da mükemmellik modelini uygulayan bir kurumun yöneticisi olarak bu başarının olmazsa olmaz şartının uyumlu ve başarılı ekip çalışmasından geçtiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum,” diye konuştu. 

Mako çalışanlarına kalite yolculuğunda başarılar dileyen Başkan Mustafa Bozbey’e yöneticiler tarafından teşekkür edilerek çiçek verildi.