haber

Anadolu Ateşi Sanat Akademisi Nilüfer’de

Anadolu Gösteri Eğitim Prodüksiyon ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile Nilüfer Belediyesi arasında imzalanan protokolle Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi'nin ilk adımı atılmış oldu. Nilüfer Belediyesi’nin Nilpark yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu işbirliği sayesinde Anadolu Ateşi deneyiminin Bursa’ya taşınacağı müjdesini verdi.

Anadolu’nun kültürel zenginliğini derleyip genç kuşaklara aktaran Anadolu Ateşi’nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’ı bu değerli çabası nedeniyle kutlayan Başkan Bozbey, “Anadolu’da dans barıştır, kardeşliktir. Anadolu’da dans el ele, omuz omuza yapılan bir dayanışma şölenidir. Anadolu’da dans bu coğrafyanın dilidir. Bizi biz yapan her ne var ise, savaşları, barışları, zaferleri, yenilgileri, aşkları, ölümleri, kederleri, coşkuları, kısaca yüzyıllar boyunca bu topraklarda süregelen hayatı ve insana dair ne varsa onu anlatır. Mustafa Erdoğan işte bu birikimi, Anadolu’nun dilini tüm dünyaya taşıyarak, tüm dünyaya bizim kültürel birikimimizi tanıtmıştır. Ne mutlu bize ki şimdi güçlerimizi birleştirerek, Anadolu Ateşi’nin deneyimlerinden yararlanarak aynı çabayı Bursa’ya taşıyoruz ve Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi’ni kuruyoruz,” dedi.

17 Şubat’a kadar Konak Kültürevi’nde başvuruları sürecek ve 16-30 yaş aralığındaki yurttaşların katılabileceği bu akademide Anadolu Ateşi’nin hocaları tarafından dans eğitimleri verileceğini kaydeden Başkan Bozbey, özellikle gelir düzeyi düşük olan, sosyoekonomik durumu nedeniyle okuyamayan, işsiz ve dans etme yeteneği olan gençlere istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilecek olan çalışma salonlarında, topluluğun dansçı ve eğitmenlerinden oluşan uzman bir kadro tarafından, Anadolu Ateşi dans gösterisinin genel repertuvarı, bale ve modern dans eğitimleri verileceğini sözlerine ekleyen Bozbey, “Bu çalışmanın sonunda inanıyorum ki Bursa’nın ateşini yakacağız. Bu şehirde dans alanında yetenekli gençleri ortaya çıkarıp onlara yeni fırsat kapıları açacağız ve umuyorum ki Bursa’nın ateşi ile Anadolu Ateşi de daha çok güçlenecek,” dedi. 

Protokole imza atan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ise, basına bir teşekkür borcu olduğunu belirterek sözlerine başladı. 1999 yılından itibaren bütün etkinlikleri takip eden gazeteciler arasında Bursa basınının ayrı bir yeri olduğunu da ifade eden Erdoğan, “Bugüne kadar 85 ülkede 3500’ün üzerinde gösteri yaptık. Anadolu kültürünün muhteşem zenginliğini dansın evrensel diliyle anlattık,” dedi.

Gösterilerin tüm dünyada çok beğenilmesini, kendi kültürüyle barışık ve bu nedenle de orijinal olmasına bağlayan Mustafa Erdoğan, “Nilüfer Belediyesi’yle birlikte yapacağımız bu çalışmada uzun yolculuğumuzu Bursalılar'la da paylaşacağız. Ben dahil bütün hocalarımız Bursa’ya gelerek eğitimlere katılacak. Bildiğiniz gibi 4-12 yaş arasındaki çocuklarımızı kapsayan bir de Kıvılcım grubumuz var. Hatta geçtiğimiz hafta üç temsil yaparak İstanbul seyircisiyle selamlaştı. İşbirliğimizin ikinci yılında Bursa’dan da bir kıvılcım yaratmayı düşünüyoruz,” diye konuştu. 

Bursa’nın kendileri için çok önemli olduğunu belirten, dans birikimi ve altyapısının çok iyi olduğunu kaydeden Erdoğan, Sultans of Dans ile yaptıkları çıkışta 20’ye yakın Bursalı dansçının da bulunduğunu ve onların şimdi eğitmen olarak yeni dansçılar yetiştirdiklerini kaydetti.