haber

Başkan Bozbey Nilüfer’i dinliyor.

Ekipler tarafından dağıtılan QR kod denilen bir sistemle, akıllı telefonlar sayesinde Nilüfer’de olan biten her şey ve gerekli tüm bilgiler her an güncel olarak takip edilebilecek.

A&G Araştırma şirketi ile birlikte yürütülen proje kapsamında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde genç, dinamik ve enerjik 20 kişilik bir ekip kuruldu. Nilüfer’i cadde cadde, sokak sokak, ev ev gezecek olan bu ekibe öncelikle belediye, belediyecilik, Nilüfer Belediyesi ve hizmetleri hakkında eğitimler verildi. 

Çalışmalarına başlayan ekip, Nilüfer Belediyesi tarafından verilen hizmetlerin vatandaşların ihtiyaçlarına göre sınıflandırılmış dökümü ve yetkisi dışındaki kalan alanların genel bilgilendirmesini, istek ve sorunlara ait çözümlerin belediyenin hangi birimleri tarafından sağlandığını ve bu birimlere nasıl ulaşabileceğini içeren “İstek Sorun Çözüm Rehberi”ni ziyaret ettiği kişilere dağıtıyor. Ekip, belediye hizmetlerinin güncel takibinin yapılabildiği QR kod mıknatısını (magnet), 2012 yılında verilen hizmetlerin anlatıldığı Başkan Mektubu’nu Nilüfer’deki evleri tek tek ziyaret ederek iletiyor, vatandaş karnesi çıkarılmasını sağlıyor; vatandaşların istek, sorun ve önerilerini dinleyerek yerinde gözlemliyor. Elde edilen veriler oluşturulan ekip tarafından raporlanıp haritalara işleniyor, ilgili birimlere bildirerek sorunların daha hızlı çözülmesi sağlanıyor. Proje öncelikle mevsim itibariyle köylerden başlarken, merkezde yapılacak çalışmalarla 6 ay içerisinde tamamlanacak.

Türkiye’de bir ilk
Sosyal medya ve teknolojik yenilikleri yakından takip eden Nilüfer Belediyesi, “Başkan Nilüfer’i Dinliyor” projesi kapsamında yepyeni bir sistemle ilçe halkına ulaşıyor. İnternet sitesine yönlendirme işlemlerinde kullanılan barkod sistemi olan QR kod, Türkiye’de ilk kez belediye çalışmalarında uygulanılıyor. Magnet şeklindeki bu sistem, ilk aşamada 5 bin 300 eve dağıtıldı. OR kodu akıllı telefonuna okutan Nilüferliler artık belediyenin tüm hizmetlerine ulaşabilecek. QR kod sayesinde 2012 yılında verilen hizmetlerin anlatıldığı Başkan Mektubu, Nilüfer Belediyesi’nin başta kültürel-sosyal olmak üzere etkinlikleri, istek sorun çözüm rehberi, önemli ve gereken telefon numaralarının en güncel hali telefonlara yansıyacak.