haber

Başkan Bozbey öğrencilere ‘yerel yönetimleri’ anlattı

Koç İlköğretim Okulu ve Hasan Güney İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Dersi’nde işledikleri “Yerel Yönetimler” konusunu yerinde öğrenmek için Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gelerek Başkan Mustafa Bozbey ile görüştüler.

 

Başkan Bozbey basın odasında bir araya geldiği öğrencilere hazırlanan sunumla yerel yönetimlerin işleyişlerini, görev ve sorumluluklarını anlattı. Nilüfer Belediyesi’nin tüm hizmetlerini ‘önce insan’ ilkesiyle gerçekleştirdiğini anlatan Bozbey, çocukların trafik, ulaşım, nükleer santral gibi birçok konuda merak ettikleri sorularına da yanıt verdi.

 

Nilüfer’de en büyük sorunlardan birinin ulaşım olduğunu belirten Başkan Bozbey, ‘Bizim için insan önemli yani siz önemlisiniz. Yollarda önceliğimiz yayalara bir şey olmaması’ dedi. 

Nilüfer’de bisikleti yaygınlaştırmak için büyük çaba harcadıklarını ve önemli bir mesafe katettiklerini kaydeden Başkan Bozbey, çocuklara  ‘bisiklet kullanın’ çağrısı yaptı. Bozbey ‘Çocukları bisiklet yollarında bisiklet kullanırken görürken çok mutlu oluyorum. Bazen durdurup memnun olup olmadıklarını soruyorum. Türkiye’de bisiklet yolları için çalışma yapan bizim gibi kurum yoktur. 130 kilomletre bisiklet yolu yaptık Bu yollara yenilerini de ilave edeceğiz. Yakın mesafelerdeki yerlere gitmek için bisiklet kullanın. Tabii güvenli bir şekilde. Okullarınıza giderken bisiklet kullanabilirsiniz. Bu konuda okulların çevresinde bizim yapabileceğimiz bir şey olursa Belediye olarak da destek veririz’ diye konuştu.

 

Bir öğrencinin nükleer santrallerle ilgili sorusu üzerine de Başkan Bozbey şöyle konuştu: ‘Nükleer santrale iyi bakmak mümkün mü? Nükleer santraller çok tehlikeli. Yıllar önce Ukrayna’da yaşanan nükleer faciasının izleri hâlen yok olmadı. Bu felaketin etkileri devam ediyor. Karadeniz Bölgesi’nde bu felaketle bağlantılı ölümler oluyor. Bu ölümlerin nedeni nükleer santralin yaymış olduğu gazdır. O nedenle nükleer santral yerine tam tersine yenilenebilir enerji dediğimiz, rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi kullanılmalıdır. Ben Mustafa Bozbey olarak ‘nükleer santrale hayır’ diyorum.’

 

Karşılıklı soru cevapla geçen sunumun ardından Başkan Mustafa Bozbey öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.