haber

Başkan Bozbey Vali Küçük’e Misi ve Gölyazı projelerini anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti. Heykel’deki Valilik Binası’nda gerçekleşen ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da hazır bulundu. Başkan Mustafa Bozbey, ziyarette ilk olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin Vali Küçük’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bozbey: Bu ülke hepimize yeter

Ülke olarak çok önemli bir olayı geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “İnşallah bundan sonra toplum ve ülke olarak bu tür olayları yaşamayacağız. Demokrasiye ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için hep birlikte çaba göstereceğiz. Sizlerin huzurunda da darbe girişimi gecesi şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu ülke hepimize yeter. Barış, huzur, demokrasi içinde ve laik, sosyal hukuk devleti çerçevesinde bu ülkede mutlu ve huzurlu yaşayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Gölyazı ve Misi’deki projeler

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Misi ve Gölyazı Mahallelerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı ve Vali Küçük’ten bu konuda destek istedi. Başkan Bozbey, “Misi’de dere kenarı düzenlemesi yapıyoruz. Bu çalışmayla birlikte Misi’nin çehresi değişecek. ‘Mysia Yolları’ adını verdiğimiz Nilüfer Alternatif Turizm Destinasyonları Projesi de bölgeye değer kattı” dedi. Yapılan çalışmalarla birlikte, binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Misi ve Gölyazı’nın eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtmak, turizm potansiyelini artırmak istediklerini vurgulayan Başkan Bozbey, “Bölgede, Valiliğimizin de desteğiyle sivil mimari örnekleri gerçekleştiriyoruz. Gölyazı’da arkeolojik kazılara başladık. Apollon Tapınağı’nın bulunduğu Kız Ada’daki çalışmalarımızın sonunda burayı da kültür turizmine kazandırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Vali İzzettin Küçük de konuyu değerlendireceklerini söyledi.