Bozbey’den kaçak yapıya net tavır

Çalışan Memnuniyet Anketi’nden çıkan sonuç kapsamında öğle yemeklerinde belediye personeliyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu defa İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarıyla yemekte buluştu. Halk Evi’nde bulunan Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen yemeğe Başkan Bozbey’in yanı sıra eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal ile İnsan Kaynakları Danışmanı Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz katıldı. Başkan Bozbey, yemekte çalışanların talep ve önerilerini dinledi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelinin kaçak yapıların yıkımı esnasında vatandaşla yaşanan sorunları dile getirmesi üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de kaçak yapıyla mücadele konusunda tavırlarının net olduğunu söyledi. Bozbey, Bursa ve Nilüfer’in geleceğini korumak için kaçak yapıya kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Başkan Bozbey, özellikle tarım arazisi üzerine kurulmuş kaçak fabrikaların geçtiğimiz aylarda yıkıldığını vurgulayarak; alanı, büyüklüğü ne kadar olursa olsun kaçak yapıya göz yumulmayacağını söyledi. Kaçak inşaatların önlenmesi için kanun değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Mustafa Bozbey, ilgili kanuna ‘Kaçak inşaat yapılmak istenilen yer, hazineye irad kaydedilir’ maddesi eklendiği andan itibaren kaçak inşaatların duracağının altını çizdi. Bozbey, “Kaçak inşaat yapılmamasını istiyorsanız bu maddenin eklenmesi lazım. Belediye tespit etsin, yargıya gidilsin ve yargı kararını versin, bu madde uygulansın. Bu şekilde bir işlem yapılırsa kaçak inşaatın önüne geçilmiş olur” dedi. Nilüfer Belediyesi olarak kaçak yapıya karşı net bir tavır sergilediklerini kaydeden Bozbey, Türkiye’de kent planlamalarının yanlış bir şekilde yapıldığını vurguladı. Başkan Bozbey, “Türkiye’de planlamayı tek kurum yapmıyor. 27 tane kurum planlama yapıyor. Onun için karışıklık oluyor. Baktığımız zaman kent ilerliyor, gelişiyor ama kurumlar da tam anlamıyla geleceği ölçemedikleri için merkezi bölgelerde halen kanalet ihalesi yapılmaya devam ediliyor. Kurumlar 30 sene öncesinin planlarıyla hareket ediyor. Avrupa’da her şey planlı, tarım arazileri de planlı. Biz de ise planlar doğru bir şekilde yapılmıyor” şeklinde konuştu.