haber

En az benim kadar sağlıklı yaşayın

Nilüfer Belediyesi’nin, hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla yaptığı ve geçen mayıs ayında hizmete açılan Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, sakinlerine huzur dolu anlar yaşatıyor.

Modern donanımıyla huzurevi sakinlerini gülümseten Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, çok anlamlı ve güzel bir kutlamaya sahne oldu.

Huzurevi’nde kalan Halil Gürdaş, 101’inci yaşına düzenlenen sürpriz doğum günü kutlamasıyla girdi.  Kutlamaya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ve huzurevi çalışanları katıldı.

Aile sıcaklığının yaşandığı  kutlamada Halil Gürdaş 101’inci yaşı için hazırlanan özel pastadaki mumları konukların alkışları eşliğinde üfledi.

Gürdaş’ın yeni yaşını kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her zaman huzurevinde kalanların yanlarında olduklarını ifade etti. Huzurevi sakinlerinin herkes için çok değerli olduklarını belirten Başkan Bozbey,  “Sizler bu ülkeye çok ama çok katkı sağladınız. Hem de yokluk ve yoksulluk zamanında gerçekleştirdiğiniz bu katkıları. O nedenle değeriniz büyük ve sizleri unutmamız mümkün değil. İnşallah bundan sonra da bu mekanda bir çok güzelliği hep beraber yaşayacağız.  Burada güzel günler, hoşca vakitler geçirmeniz bizim için son derece önemli, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz demektir” dedi.

Uzun ve sağlıklı ömrün sırrı

101 yaşına ciddi bir sağlık sorunu yaşamadan giren Halil Gürdaş, sağılıklı ve uzun ömrün sırrını da doğum gününde kendisini yalnız bırakmayanlarla paylaştı. Hayatında hiç ilaç kullanmadığını belirten Gürdaş, bol bol  limon, bal, yoğurt, ceviz ve fındık tükettiğini söyledi. Gürdaş özellikle limonu bir çok sağlık sorununda ilaç yerine kullandığını ifade etti. Meraklı sorulara yanıt veren Gürdaş’ın  “Bana 101’inci  yaş günü mutluluğunu yaşattığı için belediye başkanımıza ve  Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey’e sonsuz teşekkür ederim.  Doğum günüme iştirak eden tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Siz de  en az benim kadar sağlıklı yaşayın” şeklindeki sözleri de anlamlıydı.

Pasta ikramının ardından Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey huzurevi sakinleri ile birlikte müzik eşliğinde eğlendi. Keyifli anların yaşandığı kutlamada  101 yaşına giren Halil Gürdaş, Başkan Mustafa Bozbey ile birlikte şarkılara da  eşlik etti.