Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’deki muhtarlarla hem kendi mahallelerinde hem de periyodik olarak gerçekleştirilen toplantılarda sık sık bir araya gelerek onların talep, öneri ve şikayetlerini dinlemeye, çözüm önerileri üretmeye devam ediyor. Başkan Turgay Erdem, bu kez 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda muhtarlarla buluştu. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda hem iyi temenniler dile getirildi hem de istek, öneri ve şikayetler konuşuldu. Başkan Turgay Erdem, toplantıda yaptığı konuşmasına Nilüfer’deki muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladı. “Nilüfer’i birlikte yönetiyoruz” diyen Başkan Erdem, “Sizler, mahallelerimizde bizim temsilcilerimizsiniz. Bizler, yıllardır hiçbir siyasi idareye bağlı kalmadan seçilen siz değerli muhtarlarımızla beraber Nilüfer’i birlikte yönetmeye devam ediyoruz. Sizleri, mahallelerimizde demokrasinin gerçek temsilcileri olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

“Birlikte yol yürümeye devam edeceğiz”

Muhtarların, vatandaşların talep ve şikayetlerini öğrenme konusunda belediye ile bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Başkan Erdem, “Sizler, bizim mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bir anlamda hem halkın temsilcisi, hem de bizi temsil eden bir işleviniz var. Biliyorsunuz ki vatandaşın gözünde muhtar, devleti ya da resmi tüm kurumları temsil eden birinci basamaktır. Daha önceki dönemde Sayın Mustafa Bozbey ile olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yine sizlerle yol yürümeye, birlikte adım atmaya, önerilerinizi ve eleştirilerinizi alarak bu yolda beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.


Nilüfer’in bugünlere gelmesindeki en önemli rolleri üstlenen taraflardan birinin de muhtarlar olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Mahallelerimizin sorunlarını öncelikle sizlerden alarak, çözüm üretiyoruz ve uyguluyoruz. Diğer yandan kendi sorunlarınızla ilgili size yardımcı olabilmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Sizinle beraber olmak benim için gerçekten büyük bir mutluluk. Belediyeyle ilgili çalışmalarımızda muhtarlar her zaman önceliğe sahip. Her türlü sorunlarınızı bize aktarabilirsiniz” ifadelerini kullandı.


Toplantıda söz alan Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer de, tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, dilek ve temennilerini dile getirdi. “Bizlere Nilüfer’de her yıl Muhtarlar Günü” diyen Yılmazer, Nilüfer Belediyesi’nin ve çalışanlarının bu değeri kendilerine her zaman gösterdiğini belirtti. Muhtarlar olarak hizmet üretmek için canhıraş bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Yılmazer, “Birbirimizle zaman zaman tartışıyoruz belki ama gayemiz sadece Nilüfer’e ve Nilüferli’ye hizmet götürmek” dedi. Yılmazer, Nilüfer Belediyesi’nin muhtarlara sağladığı yardımcı personel ve büro giderlerine yönelik desteğin Türkiye’de olmayan bir uygulama olduğunun altını çizerek, bu destekler için Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür etti.


Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Hasanağa Mahalle Muhtarı Halil Turan da, Nilüfer’deki birlik ve beraberliğin bozulmadan devam etmesi dileğinde bulundu. Nilüfer’deki tüm muhtarların, belediye ve diğer kurumlarla ayrım yapmadan çalışmayı sürdürdüğünü ifade eden Turan, “Nilüfer belediyesi ile olan ilişkilerin önceki dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de sürdüğünü görüyoruz. Bundan son derece mutluyuz” dedi. Turan, tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü de kutladı.


Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş da toplantıda söz alarak, Mahalle Komiteleri ile ilgili bilgilendirme yaptı. Mahalle Komiteleri’nde 2009 yılından bu yana önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Binbaş, bundan sonraki yol haritasını belirlemek için çalıştay yapacaklarını ifade etti. Muhtarların desteğini isteyen Binbaş, “Muhtarlarımızla güzel bir çalışma yaparak, yolumuza birlikte devam etmek istiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından toplantıya katılan muhtarlar, talep, öneri ve şikayetlerini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e iletti. Toplantının sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, tüm muhtarlarla günün anısına fotoğraf çektirerek, onlara çeşitli hediye verdi.