haber

Başkan Erdem: “Fadıllı’yı havacılık sporunda dünyaya tanıtmak istiyoruz”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak’ı ziyaret ederek spor alanında ortak projeler yapmak istediklerini belirtti. Fadıllı Havacılık Tesisleri’ni, uluslararası arenada tanıtmak istediklerini ifade eden Başkan Erdem, amatör sporların gelişmesi için yapılan çalışmaları da paylaştı.

 

Nilüfer’de her yaştan insanı sporun çeşitli branşlarıyla buluşturmak için projeler hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, spora ve sporcuya da büyük destek veriyor. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, amatör sporlara yönelik çalışmalar ve Fadıllı Havacılık Tesisleri’nde yapılacak düzenleme konusunda destek almak için Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, Nilüfer Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürü Dilek Koraltürk, Nilüfer Belediyespor Asbaşkanı Muhammet Aydın ile Başkan Yardımcısı Atakan Çorbacı ve Nilüfer Belediyespor Kulüp Müdürü Kenan Daştan da yer aldı.

Nilüfer’de sporun çeşitli branşlarına yönelik yapmak istedikleri çalışmaları Başparmak ile paylaşan Başkan Turgay Erdem, “Amacımız, spora hizmet etmek” dedi. Marmara Bölgesi’nde yamaç paraşütüne elverişli en önemli yerlerden biri olan Nilüfer Belediyesi Fadıllı Havacılık Tesisleri’nde düzenleme yaparak tesisi daha geniş bir alana yaymak istediklerini belirten Başkan Erdem, bu konuda Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak’tan destek istedi. Bu alanda yapılacak düzenlemeyle, Fadıllı Havacılık Tesisleri’ni uluslararası arenaya kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Erdem, “Fadıllı Havacılık Tesislerimiz, sosyal tesisi, ulaşımı, geniş iniş ve uçuş alanları ile rüzgâr yönünden çok önemli bir alan. Uçuşların yanı sıra burada eğitim de veriliyor. Tesislerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Tesislerin bulunduğu alanın yanındaki tepeyi de projeye dâhil etmek istiyoruz. Bu sayede uçuş yapılabilecek gün sayısı çok daha fazla artacak. Türkiye’nin birçok ilinden büyük ilgi gören Fadıllı Havacılık Tesislerimizi, uluslararası arenada tanıtmak istiyoruz. Bu düzenlemeleri yapabilirsek buraya yurt dışından büyük talep olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Amatör spor kulüplerine yönelik gerçekleştirdikleri çalışmaları da paylaşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu yönde işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. Nilüfer’de güçlü bir altyapı oluşturarak kente modern spor tesisleri kazandırdıklarını dile getiren Başkan Erdem, mevcut spor tesislerini de yenilediklerini söyledi. Başkan Erdem, “Sporu, tabana yayabilecek en önemli kurumun belediyeler olduğunu düşünüyorum. Spor alanına daha fazla hizmet edebilmek için belediyelere ek bütçe verilmeli. Kente birçok modern spor tesisi kazandırdık. Bundan sonra işbirliği yaparak amatör sporlara yönelik yeni spor tesislerini birlikte kente kazandırabiliriz. Ürünlü bölgesi spor alanı için müsait bir bölge. Bu bölge, yapılacak bir proje ile Spor Vadisi’ne dönüştürülebilir. Nilüfer’de büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli birlikte değerlendirelim. Spora en fazla destek olan belediyelerden biriyiz. Hem profesyonel hem altyapı anlamında ciddi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Fadıllı Havacılık Tesisleri’ndeki talebi değerlendireceklerini belirten Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak da, bu alanı Bursa’ya kazandırmak istediklerini söyledi. Belediyelerin spora ve sporcuya sahip çıktığını dile getiren Başparmak, Nilüfer Belediyesi ile ortak projelere imza atabileceklerini söyledi.