Belediye personeline kamusal alanda iletişim eğitimi

Nilüfer Belediyesi, Dernekler Yerleşkesi’nde İstanbul Aydın Üniversitesi Güney Marmara Temsilcisi Funda Tekin ve Dilek Ceylan Danışmanlık Grubu işbirliği ve NLP Uzmanı Dilek Ceylan’ın sunumuyla Kamusal Alanda İletişim Semineri düzenledi.

NLP Uzmanı Dilek Ceylan, iletişimin ilk olarak dinlemeyle başladığını söyleyerek, etkin dinlemenin kurallarını anlattı. Ceylan, “Karşınızdakini rahatlatın ve onu dinlemek istediğinizi gösterin, oturmasını sağlayın ve siz de oturun ve en önemlisi de başka bir şeyle meşgul olmayın. Karşınızdakine saygı gösterin ve görüş açısını yakalamak için çaba harcayın. Kalem, anahtarlık, cep telefonu gibi şeylerle meşgul olmayın. Yeterli zaman ayırın, karşınızdakinin konuşmasını kesmeyin ve konuşurken başka tarafa yönelmeyin,” şeklinde konuştu.