Bir İnfazın Portresi, Nilüfer’de sahnelendi

Kültür, sanat ve sahne gösterilerine verdiği önemle Nilüferliler'i sanatın her alanında sanatçıyla buluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Semaver Kumpanya tiyatro topluluğunun Bir İnfazın Portresi adlı oyununu Nâzım Hikmet Kültürevi’nde tiyatroseverlerle buluşturdu.

Semaver Kumpanya tiyatro topluluğunun, 16. yüzyılda İnebahtı Savaşı sonrası Venedik’te ülkenin en ünlü ressamı Galactia’ya Venedik Cumhuriyeti Devleti tarafından kazanılan zaferi ölümsüzleştirmesi için bir tablo sipariş etmesiyle başlayan oyun, sanatçıyla devlet arasındaki mücadelenin savaşın kendisi kadar ağır sonuçlarını işleyen Bir İnfazın Portresi, oyuncu kadrosu ve sahne dekoruyla da izleyenlerin beğenisini topladı.

Ani Haddeler ve Yavuz Pekman tarafından Türkçe’ye çevrilen, Zeynep Su Kasapoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Bir İnfazın Portresi, izleyiciden tam not alırken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de oyuncuları performanslarından dolayı kutladı.