Nilüfer Kent Konseyi 13. Nilüfer Spor Şenlikleri çerçevesinde bisiklet şenliği düzenledi. Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, belediye meclis üyeleri, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda bisiklet sever katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı konuşmada bisikletin yaygınlaşması ve temel ulaşım araçlarından biri olması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bisikletin en çevreci ulaşım aracı olduğunu hatırlatan Bozbey’in Nilüfer’deki 100 kilometreyi bulan bisiklet yollarının daha arttıracağını kaydetti.  Başkan Bozbey şöyle dedi: “Yaya öncelikli” yol uygulamasıyla Türkiye’ye örnek olduğumuz Nilüfer’de, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını da çok önemsiyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak çevreye verdiğimiz değere paralel olarak özellikle çocukların, gençlerin, doğaya hiçbir zararı olmayan bu ulaşım aracını kullanmasını özendiriyoruz. Üstelik bisiklet kullanımı, sağlıklı bir yaşam sürmenin de anahtarı. Nilüfer Belediyesi olarak 2005-2006 öğretim yılında ilkokul öğrencilerine bisiklet dağıtmaya başladık. Şimdiye kadar “En çalışkan kim?” başlığıyla gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında, 9 yılda, başarılı öğrencilere 4000’in üzerinde bisiklet dağıttık. Bu bilinci çocuk ve gençlerimizde oluştururken, yaya öncelikli yol uygulamasında Türkiye’ye örnek bir belediye olduğumuz gibi, bisiklet yollarımızın uzunluğunu da artırmaya çaba gösterdik.” Başkan Bozbey daha sonra bisiklet turu için start verdi. Şenliğe katılan her yaştan 150 dolayında bisiklet gönüllüsü Gazi Caddesi, Ataevler, Nilüfer Hatun Caddesi güzergahında yaklaşık dört kilometrelik tur attılar. Tur sırasında “Bisiklet tek kişilik karnavaldır, dünya sokaklarında”, “Bisiklet sağlıktır, özgürlüktür” şeklinde mesajlar verildi.