haber

Nilüfer’de oyun engel tanımayacak

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Orhan Gazi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ve ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu işbirliğiyle geliştirilen projede, çocuklar kendi oyun alanlarını tasarlıyor. Engellilerin de kolayca oynayabilecekleri parkların oluşturulmasında altısı engelli toplamda 30 çocuğa proje kapsamında verilen eğitimler sonucunda bireysel ve toplumsal hak, özgürlük ve sorumlulukları anlatıldı. Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi Bizim Ev, Vahide Aktuğ, Canaydın, Cavit Çağlar Ortaokullarından ve Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nden belirlenen öğrenciler, mimarlık, kentleşme, oyun, insan hakları ve tasarım dersleri alarak çocuk parkı tasarladı.

Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıya projenin paydaşlarından temsilciler ve jüri üyeleri de katıldı. Orhangazi Üniversitesi Yüksek Mimar Sebla Arın toplantının başında katılımcılara proje hakkında teknik bilgiler verirken, tasarım aşamasında görev alan öğrenciler de projeyi tanıttı.

Projede sadece park yapmak değil, çevredeki herkesin yararlanabileceği bir dünya oluşturmak için adım attıklarını ifade eden çocuklar, “Neler istediğimizi düşündük ve hayal ettik. Projede hayallerimize yer verdik. Çok güzel bir çalışma ortaya çıktı” dedi.

İhsaniye Mahallesi’nde yapılması planlanan parkın final sunumu Haziran Ayı başında yapılacak. Final sunumunda son şeklini alacak olan projenin sonbaharda temelinin atılması planlanıyor.