Nilüfer Belediyesi, Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma derneği, Görükle Sanayici ve İşadamları Derneği, Görükle Kadın Dayanışması Kalkındırma  Kültür Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Görükle Hıdırellez Şenliği yoğun ilgi gördü. Yağış nedeniyle Görükle Kapalı Pazar alanında düzenlenen şenliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Başkan Yardımcıları Turgay Erdem, Adil Kayaoğlu, Başkan Danışmanı Ali Karamık, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Alana alkışlarla giren Başkan Bozbey, yurttaşların özel gününü  kutladı, stantları dolaşarak el emeği ürünlerini sergileyen Görükleli kadınlara başarılar  diledi.

Bozbey daha sonra halay başı olarak yöresel oyunlara eşlik etti.

Başkan Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada toplumlar arası kardeşliğin önemine dikkat çekti. Bu yıl Türk-Yunan mübadelesinin 90’ıncı yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, iki halkın  bir bütünün parçası olarak dost olduğunu vurguladı. Başkan Bozbey, sevgi ve dostluk için dilek tutarak konuşmasını tamamladı.

Her yıl Yunanistan’dan gelerek şenliğe katılan Türk-Yunan Kültür  Elçisi Yorgos Koatzeridis de Nilüfer’de olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Koatzeridis Mustafa Bozbey’in yeniden başkan seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yorgos Koatzeridis Yunanistan’dan getirdiği özel armağanları Bozbey’e takdim etti.

Şenlikte Roman Orkestrası müzikleriyle sahne alırken,  Görükleli kadınlar da şarkılara oyunlarıyla eşlik etti. “Nilüferli Çocuklar Sanatla Büyüyor” projesi çerçevesinde enstrüman çalan çocuklar da gitar ve bağlama dinletisi  sundu. Başkan Bozbey çocuklara gitar ve saz armağan etti.

Yunanistan’dan gelen halk oyunları ekibi ile Nilüfer Halk Dansları topluluğu da  şenliğe ayrı renk kattı. Başkan Bozbey ve konuklar halk oyunları ekipleriyle dans ederek, şenliğin coşkusuna ortak oldu.

Şenliğin finalini de Ünlü Sanatçı Şükriye Tutku  ile Serkan Çağrı yaptı. Ağırlıklı olarak Rumeli türkülerini seslendiren Tutkun,  şenliğe katılanları kendinden geçirdi. Başkan Bozbey de sahneye davet edilmesi üzerine Şükriye Tutkun ile birlikte üç şarkı seslendirdi.