haber

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi yeni binaya kavuşuyor

Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat arasında imzalanan protokol kapsamında yeni bina 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılarak kente kazandırılacak. Engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek için 2011 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından yaşama geçirilen Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, gördüğü büyük ilgi üzerine daha kapsamlı ve donanımlı bir binaya taşınacak. 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılacak yeni bina için Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat Limited Şirketi arasında protokol imzalandı. Taşyakan İnşaat Limited Şirketi, Nilüfer Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin yeni binasını, ruhsat tarihinden itibaren 30 ay içerisinde tamamladıktan sonra bağışlayacak.


7 bin 518 metrekarelik alana inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin protokolü Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Protokol imza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Taşyakan İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Taşyakan, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve basın mensupları katıldı. Protokolü, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Taşyakan İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Taşyakan imzaladı.

 

BOZBEY: HAYALİMİZ GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

 

İmzalanan protokolle, hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sosyal projeler konusunda örnek kent Nilüfer’de, engelsiz yaşam için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla da öndeyiz, öncüyüz. 2011 yılı Nisan ayında Bizim Ev’i, engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek için yaşama geçirdik. Bizim Ev, engelli bireyler ve yakınlarına bağımsız ve verimli zamanlar kazandırmak, engelliliğe dair toplumsal farkındalık oluşturmak için kuruldu. En önemlisi, engelsiz deneyimler paylaşmak isteyen gönüllü bireylerle burada bir araya geliniyor. Engelli ve engelsiz bireyler, üretmenin ve paylaşmanın keyfini Bizim Ev çatısı altında yaşama olanağı buluyor. Sanattan spora ve müziğe, atölye çalışmalarından engelli hakları ile ilgili bilgilendirme ve danışmanlık hizmetine sürekli artan bir çalışma yelpazesine sahip olan Bizim Ev, katılımcı sayısını da hızla artırıyor. İşte bu nedenle, bir süredir, hem alan hem çalışma çeşitliliği olarak çok daha kapsamlı bir yerleşke hayal etmeye başladık. Şimdi bu hayalimiz, hayırsever desteğiyle gerçeğe dönüşüyor. Taşyakan İnşaat ile imzalayacağımız bağış protokolü çerçevesinde, 19 Mayıs Mahallesi’nde, 7 bin 518 metrekare alanda yapılacak olan Bizim Ev’de hayallerimiz de alanımız da artık daha da genişliyor” diye konuştu.


Daha fazla engelli birey ve yakınına ulaşmak istediklerini söyleyen Bozbey, amaçlarının engelli bireyler ve yakınlarının Bizim Ev’de daha uzun vakit geçirmelerini sağlamak, daha çeşitli çalışma ve etkinliklere katılım fırsatı sunmak, engelli ve engelsiz bireylerin bir arada olduğu, birlikte ürettiği ve dayanıştığı bir zemin yaratmak ve engelli bireylere yönelik çalışma üreten STK’lar, engelli spor kulüpleri, engelli okulları ve benzeri diğer kurumların çalışmalarına dönemsel ev sahipliği yapmak olduğunun altını çizdi.

 

TAŞYAKAN: BU PROJE BÜTÜN BURSA’YA HİTAP EDECEK

 

Taşyakan İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Taşyakan da böyle bir projede yer alarak engelli bireylerin yanı sıra ailelerinin de hayatını kolaylaştırmak istediklerini söyledi. Taşyakan, “Engelli bireylerin annelerinin kendilerine ayıracak çok kısa zamanları var. Bütün vakitlerini çocuklarına ayırdıkları için kendi hayatlarından da çok çalıyorlar. Burada belki de günde 6 saat, 8 saat annelerin de özgür olabileceği, çocuklarının da daha farklı eğitim alıp aynı zamanda kendi özelliklerini daha ön plana çıkarabileceği platform söz konusu. Bu proje sadece Nilüfer bölgesine değil tüm Bursa’ya hitap edecek bir proje, o açıdan da başkanımızı kutluyorum. İşin en önemli kısmını kendileri zaten çok güzel bir şekilde çözmüşler” dedi.


Projeyle engelli bireylerin topluma kazandırılmasına katkıda bulanacaklarına inandığını söyleyen Taşyakan, “İhtiyacı olan bireylere burada güzel vakit geçirebilecekleri, hem eğlenip hem öğrenebilecekleri bir alan oluşturacağız ve böylece topluma kazandırılacaklar. Bu dünyada herkesin bir imtihanı var. Aslında bizim imtihanımız çok daha zor. Engelli bireylere daha farklı şekilde değer verip, aynı zamanda onların hayatını daha kolaylaştıracak pozisyonda olmamız lazım ki bizim de imtihanımız kolay olsun. Bu yüzden bize bu imkânı veren başkanıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu projenin hakkıyla üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

 

BİZİM EV’DE SOSYALLEŞECEKLER

 

Nilüfer Belediyesi ve Taşyakan İnşaat Limited Şirketi arasında imzalanan protokol kapsamında 19 Mayıs Mahallesi’nde yapılacak olan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, 7 bin 518 metrekarelik alana sahip olacak. Bizim Ev’in yeni binasında daha fazla engelli birey ve yakınına ulaşılması hedefleniyor. Engelli bireyler ve yakınlarının Bizim Ev’de daha uzun vakitler geçirmelerini sağlamak, çeşitli çalışma ve etkinliklere katılım fırsatı sunmak, engelli ve engelsiz bireylerin bir arada olduğu, birlikte ürettiği ve dayanıştığı bir zemin yaratmak amacıyla da çalışmalar yürütülecek. Ortopedik, zihinsel, ruhsal, görme ve işitme engelli bireylerin kullanımına yönelik tasarlanan merkez, engelli vatandaş için en doğru fonksiyon ilişkisini, erişilebilirliği ön planda tutan huzurlu ve ferah olmayı esas alan bir planda kurgulandı. İki katlı yapıda ortopedik, zihinsel, ruhsal, görme ve işitme engelli bireylere yönelik eğitim birimleri; bilim, seramik, resim ve ebru atölyeleri,  konferans salonu, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, halk oyunları ve eskrim salonu, kafeterya ve yemekhane yer alacak. Engelli oyun grupları, gezinti bahçesi, spor sahası, tarım alanı ve uygulama serasının da yer alacağı yeni yerleşkede engelli bireylerin sanat atölyelerinde ve tarımsal uygulama alanlarında ürettiği ürünlerin halka açık satışının yapılacağı Atölye ve Tarımsal Ürünlerin Satış Noktası da olacak.