haber

Bizim Ev’in 4. yaşına renkli kutlama

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, engelli bireyler ve aileleri, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi çalışanları ve gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından temsilcilerinin katıldığı gece, keyif dolu anlara sahne oldu. Yemeklerin yendiği, şarkıların söylendiği, oyunların oynandığı gecede, engelli bireyler ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okundu. Gecede Bizim Ev’in çalışmaları da sinevizyon gösterisiyle katılımcılara anlatıldı.

Daha eşit ve özgür bir yaşam için hep birlikte yürüdüklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bizim Ev, el ele vererek var ettiğimiz ve büyüttüğümüz bir ev oldu. Dayanışma içerisinde üretiyoruz, yaşıyoruz ve hissediyoruz. Çalışmalarımıza 2000 yılında başladık. Emekli olan Necdet Turhan arkadaşımızla o dönem Engelliler Masası’nı kurduk. Sonrasında ekibimiz genişledi ve Engelliler Hizmet Birimini oluşturduk. 2011 yılında da Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ni hayata geçirerek, sizlerle daha yoğun ilişkiler kurduk” dedi.

Bizim Ev’de dolu dolu geçen 4 yılı geride bıraktıklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Çalışmalarımızın öznesi olan sizlerle çıktığımız yolda yan yana durmaktan mutluluk duyuyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak, Nilüfer’i engelsiz ve herkes için eşit fırsatların yaratıldığı bir kent olarak tasarlamaya ve hayata geçirmeye sizlerin de desteği ile devam ediyoruz. Merkezimizde yürüttükleri özverili çalışmalarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim Ev'i, Bizim Ev yapan katılımcılarımıza da vermiş oldukları destek ve değerli katkılarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Değerli katılımcılarımız, yakınları, destek veren kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü çalışma yürüten dostlarımızla bu atmosferi yaşamak bizim için gurur kaynağıdır. Birlikte nice yıllara” ifadelerini kullandı.

Gecede Başkan Bozbey engelli bireylerle birlikte eğlenceli anlar yaşadı. Onlarla sahnede oynayan Bozbey, seslendirdiği türküyle de geceye renk kattı.

Eğlencenin doruğa çıktığı gecenin sonunda, Başkan Bozbey ile eşi Seden Bozbey, engelli bireylerle birlikte kutlama pastasını keserek, 10. Yıl Marşı’nı seslendirdiler.