haber

Bizim Ev, Otizm Günü’nde farkındalık yarattı

“2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü”ne tüm dünyada olduğu gibi Nilüfer’de de çeşitli etkinliklerle dikkat çekiliyor. Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, belediye personeline ve belediyeye gelen vatandaşlara “Otizmin Farkındayız” yaka kartı dağıtırken Cumhuriyet Meydanı da mavi beyaz balonlarla donatıldı. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi tarafından; ‘‘Otizm Türkiye'de az bilinen ya da çoğu zaman yanlış bilinen bir engel grubu olarak karşımıza çıkıyor. Bilgi kirliliği ve önyargılar otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını oldukça zorlaştırıyor. Dolayısıyla otizmli bireyler ve ailelerinin yaşam kalitesini yükseltebilmenin en önemli ayaklarından biri toplumsal farkındalığın oluşturulması gerekiyor” şeklinde açıklama yapıldı.

 

Dünyanın çeşitli bölgelerinde otizme dikkat çekmek amacıyla "Mavi Işık Yak" sloganıyla düzenlenen kampanyaya Nilüfer Belediyesi de destek verdi. New York’ta Empire State Binası, Los Angeles’ta Universal Studio binası ve Türkiye'de Boğaz Köprüsü’nün yanı sıra Nilüfer Belediyesi de “Otizm eksiklik değil, farklılıktır” sloganıyla Halk Evi’ni gece boyunca mavi ışıkla aydınlattı.

 

Bozbey de destek verdi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ünlü düşünür Elbert Hubbard’ın “Senin sessizliğini anlamayan, muhtemelen senin sözlerini de anlamaz" sözüyle “Bilimsel verilere göre, her 68 çocuktan 1’i otizmli. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nün, geleceği planlamamız için fırsat olmasını diliyorum. Unutulmamalı; insanlar birbirinden farklı olabilir ama eşit haklara sahiptir”  diye paylaşımda bulundu.

 

Otizm nedir?

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı sanılmaktadır.