haber

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’na büyük alkış

5. Nilüfer Tiyatro Festivali birbiriden değerli oyunları ağırlamaya devam ediyor. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu da festivalde “Kim Var Orada: Muhsin Bey’in Son Hamlet’i” isimli oyunla yer aldı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenen oyuna tiyatro tutkunlarının ilgisi büyüktü.


Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu oyuncularının yazıp yönettiği “Kim Var Orada: Muhsin Bey’in Son Hamlet’i”nde Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin ve Banu Açıkdeniz rol alıyor.


“ Kim Var Orada?”,  2. Mes¸rutiyet sonrasında, Muhsin Ertugˆrul'un Darülbedayi’de genel sanat yönetmenligˆi görevini üstlendigˆi yıllara kadarki geçis¸ dönemini konu edinen tarihsel biyografik bir oyun. Osmanlı’dan Cumhuriyet’in ilk dönemlerine uzanan bu büyük kültürel­politik dönüs¸üm, kültürel çogˆulcu bir perspektif ekseninde tarihsel kos¸ulları içerisinde degˆerlendiriliyor. Oyunda Vahram Papazyan karakteri vesilesiyle Ermeni tiyatrocularımızın mirasıyla bir hesaplas¸ma konu ediliyor. Latife Hanım karakteri sayesinde de Müslüman kadınların sahneye çıkıs¸ı hakkındaki mitler sorgulanıyor.

 

Oyun tarihsel belgelere yaslandıgˆı kadar, belgelerden yola çıkılarak kurgulanmıs¸ sahneler ve tamamıyla hayal ürünü kars¸ılas¸maları da içeriyor.