haber

Bozbey: Amacımız işverenle çalışan arasında köprü oluşturmak

Türkiye’de işsizlik sorununun aşılması için projeler hazırlayan Nilüfer Belediyesi İş ve Meslek Edindirme Ofisi, Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) ile birlikte “2. İşveren Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. BUMİAD  toplantı salonunda düzenlenen  toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUMİAD  Başkanı İlker Özaslan, İŞKUR  Daire Başkanı Ahmet Canımova ve Prysmian Grup Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Levent Özçengel ve işverenler katıldı.

Küresel bir kriz haline gelen işsizlik sorununa çözüm bulmak için 2005 yılında İş ve Meslek Edindirme Ofisi’ni kurduklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, toplumsal sorunların çözümü için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Mustafa Bozbey, “Özellikle Bursa’daki sanayinin yüzde 80’i bizim bölgemizde. Bizim bölgemizdeki sanayi ve işletmelerle yoğun bir iletişim kurmaya çalışıyoruz. Yine işletme müdürlüğümüzün almış olduğu başvuruları da arkadaşlarımız değerlendiriyor ve en azından başvuruda bulunanları da ilgili kurumlara yönlendirerek işverenle işgörenin buluşmasını sağlıyorlar. Nilüfer Belediyesi özellikle sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önümüzdeki dönem de yine farklılığını ortaya koyacak projeleri hayata geçirecek,” şeklinde konuştu.

İş ve Meslek Edindirme Ofisi’nin işverenle-çalışan arasında köprü oluşturduğunu ifade eden Mustafa Bozbey, “Kurslar açarak, niteliksiz diye adlandırılan iş gücünün de bilgi ve becerilerini artırmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Şimdiye kadar toplam 290 farklı alanda kurslar açtık. 6 bin 200 kişi eğitimlerden faydalandı. 26 bine yakın işsiz yurttaşımız bize başvuru yaptı. Bu yurttaşlarımızdan yaklaşık 19 bin kadarını işverenle buluşturduk. Başvuruların yüzde 85’ini istihdam sağlayanlarla buluşturmayı başardık. 2 bine yakın işsizimiz de ivedilikle iş buldu,” dedi.

Toplantıda söz alan BUMİAD Başkanı İlker Özaslan, uzmanlar tarafından verilen eğitimlerin kendilerine yeni bir bakış açısı getirdiğini vurguladı. İŞKUR  Daire Başkanı Ahmet Canımova da , kurumun  istihdam sorununu çözmek için sunduğu teşvikler hakkında bilgi verdi. Prysmian Group Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Levent Özçengel de, kurumsal olarak deneyimlerini paylaştı.