haber

Bozbey: Balat’a merkez park projesi uygulayacağız

Nilüfer’in Balat Mahalle Komitesi Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde bulunan makamında ziyaret etti. Ziyaretin gündeminde Balat Mahallesi’ne yapılan yatırımlar vardı.

 

Balat Mahallesi’ne merkez park projesini uygulayacaklarını söyleyen Başkan Bozbey, mahalle sakinlerinin bu alanda sosyalleşeceğini belirtti. Bozbey, “Yeşil alanlarla ilgili ve spor alanlarıyla ilgili projelerimizi kısa sürede hayata geçireceğiz. Balat Mahallesi’ne merkez parkını yaptıktan sonra büyük ölçüde park sorunu giderilmiş olacak. Mahalle aralarında küçük küçük parklar yapılmasını istemiyoruz. Büyük bir park yapalım, vatandaşlarımız orada buluşsunlar ve sosyal bir ortam oluşsun istiyoruz” dedi.

 

Balat Mahallesi’nin yeni yapılaşma alanı olduğunu kaydeden Bozbey, “Biz yerleşik alanlarla inşaat çalışmalarına hafta sonlarında izin vermiyoruz. Mahalle sakinlerimizin çalışmalardan rahatsız olmaması için yapılan bu uygulama belki de Türkiye’de ilk. Halkımızın izin günlerinde inşaat çalışmalarından rahatsız olmalarına izin veremeyiz” diye konuştu.

 

“VİCDAN AZABI DUYUYORUM”

 

Mahalle sakinlerinden özellikle yol ve park talebi geldiğini söyleyen Başkan Bozbey, tüm bunların yapılması için altyapı çalışmalarının tamamlanması gerektiğinin altını çizdi. Bozbey, “Balat’ta bugüne kadar yaptığımız yolların hemen hemen tamamı kazıldı, kesildi. Çok büyük vicdan azabı duyuyorum. Para hepimizin cebinden çıkıyor. Genelde gelen talepler yollarla, parklarla ilgili, yapalım ama boş alanlarda yaptığımız yollar kısa bir süre sonra kurumlar tarafından kazılıyor, kesiliyor. O kesilen yeri, ilgili kurum geliyor yama yapıyor, yapılan yama kısa süre sonra çökmeler yapıyor ve asfalta tamamen zarar veriyor. Biraz vatandaşlarımız gayret etsin, altyapı tamamlandıktan sonra yapalım düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.