haber

Nilüferli hentbolculardan öğrencilere spor tavsiyesi

Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı, çocuklara sporu sevdirmek, hentbola ilgilerini çekmek amacıyla Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu’nda söyleşiye katıldılar.

Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye, mavi yeşil beyazlı oyuncular Kayhan, Şuayip, İbrahim, Victor, Miljan, Mykyta, başantrenör M.Fatih Işık, Nilüfer Belediyespor Kulübü Müdürü Mesut Öztürk ve Nilüfer Belediyespor Sporcu İşleri Koordinatörü Gökay Azak katıldı. Sempozyumun açılışını yapan Kulüp Müdürü Mesut Öztürk “1999 yılında tüm ilçe halkının spor yapması için kurulan Nilüfer Belediyespor, 23 branşta 2020 lisanslı sporcu, 350 altyapı sporcusu ile Türk sporuna hizmet ediyor. Voleybol ve hentbol takımlarımız en üst liglerde oynuyor. Nilüfer Belediyespor, spor kenti Nilüfer misyonuna uygun olarak çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Hentbol hakkında öğrencilere bilgiler veren başantrenör M.Fatih Işık “ Hentbol, güç, çeviklik ve dayanıklılığa dayalı, seyir zevki yüksek bir oyun. Ülkemizde hentbol ve hentbol altyapısı her gecen gün daha da ileriye gidiyor. Şu anda hentbolda Dünya sıralamasında Türkiye erkeklerde 34, kadınlarda 28. sırada. Tüm camia olarak hedefimiz, Türk hentbolunu dünyada ilk 10 içine sokmak. Bu kültürün gelişmesi de zamana bağlı. Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımımız, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu en üst lig olan

Erkekler Süper Ligi’nde mücadele etmektedir. Genç ve dinamik bir kadro ile mücadele eden

takımımız kurulduğu günden bu günlere kadar bir çok kez Avrupa kupalarında mücadele

etmiş, Türkiye liglerinde ikincilik, Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı göstermiştir” dedi. Fatih Işık ğrencilere, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de sık sık dile getirdiği “Bir spor dalıyla mutlaka ilgilenmeleri” tavsiyesinde bulundu.

Hentbol takımına verdikleri bilgiler  için teşekkür eden Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı  Kaan Selçuk, öğrencileri sanat ve spora teşvik ettiklerini belirtti. Selçuk, “Okul olarak bir çok branşta takımımız var, milli kategorilerde yarışan  sporcularımız var” dedi.

Söyleşide öğrenciler sporculara sorular da yöneltti. 11 yaşındaki Nazlı Su Azak’ın Ukraynalı oyuncuya sorusunu Rusça sorması salonda büyük alkış aldı. Bir başka öğrencinin  “Spor  ve derslerde başarıyı paralel götürmek mümkün mü?” sorusuna da Milli Kaleci Kayhan Akat yanıt verdi. Bir kişinin hem sporda hem de derslerinde başarılı olabileceğini söyleyen Akat, “Ben 2 üniversite bitirdim. Şimdi ise üçüncü üniversiteye hazırlanıyorum. 8 yaşından beri antrenman yapıyorum. Spor hiçbir zaman ders çalışmama engel olmadı” diyerek, spor için bahane aranmamasını istedi.