haber

Bozbey, Balat ve Ahmet Yesevi’yi ziyaret etti

Balat Mahallesi’nde gündeme gelen şikayetlerde alt yapı ve yol sorunlarının başı çektiğini kaydeden Başkan Bozbey, bu durumun aslında mahallenin gelişiminin de bir göstergesi olduğunu belirtti. Nilüfer ilçesindeki nüfus artış hızına değinen Bozbey, 2010 yılı Aralık ayı rakamlarına göre 290 bin olan ilçe nüfusunun, bugün itibari ile yaklaşık 325 bin kişiye ulaştığı bilgisini paylaştı. Nilüfer’in %12 nüfus artış oranı ile Türkiye’de en hızlı nüfus artışına sahip ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Bozbey, “Yatırımlarımızı sosyal, kültürel, imar ve şehircilik gibi birçok alandaki ihtiyaçları bir arada gözeterek, üstelik bu nüfus artışına ayak uydurma gayreti içinde sürdürüyoruz,” dedi. Tamamlanamayan üst yapı-asfalt ve tretuvar çalışmalarını, diğer kurumların bitmek bilmeyen alt yapı çalışmalarına bağlayan Bozbey, mahalle sakinlerinden Buski, Telekom  ve UEDAŞ gibi kurumların çalışmalarını kent konseyleri vasıtası ile takip etmelerini, gerekirse hızlandırmak için girişimlerde bulunmalarını istedi. 

Mahallede yürütülen projelere de değinen Bozbey, önümüzdeki günlerde “Balat Piknik Alanı” için ihaleye çıkılacağı bilgisini paylaştı. Bozbey, bu alanda Atatürk Kent Ormanı’nda ortaya konan modelin uygulanacağını söyledi. Başkan Bozbey, “Piknik masaları, kamelyaları, ocakları, yürüyüş yolları ve spor tesisleri ile yeni yüzüne kavuşacak olan Balat piknik alanındaki çalışmaların iki yıl içinde tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.

Ardından Ahmet Yesevi Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katılan Mustafa Bozbey, burada da talep ve şikayetleri değerlendirdi. Mahalle sakinlerinin sorularına tek tek cevap veren Bozbey; ulaşım ve yol sorunlarından, işsizliğe, futbol kulübü kurulması talebinden, sağlık ocağı, arsa, imar ve tapu sorunlarına kadar pek çok konudaki soruları yanıtladı.  

Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin Ahmet Yesevi Mahallesi ile birlikte bölgedeki birkaç mahalleye de hitap edecek spor salonu ve kültürevi projelerinin çok yakında hayata geçirileceği müjdesini verdi