Nilüfer Belediyesi personelinden kan bağışı

Kan bağışında bulunarak konuya duyarsız kalmadığını gösteren belediye çalışanları, Nilpark hizmet binasında oluşturulan Kızılay gezici kan bağışı platformuna giderek kan verdiler.

Gezici kan bağışı ekip doktoru Özlem Türkoğlu, Nilüfer Belediyesi’nin Kızılay’ın periyodik olarak düzenlediği kan bağışı kampanyalarına katılımının sevindirici olduğunu söyledi. Türkiye’de kan bağışı konusunda yeterli bilincin oluşmadığını belirten Türkoğlu, 18-25 yaş arasındaki her sağlıklı bireyin kan verebileceğini hatırlattı.

Bursa’da günlük kan bağışı ihtiyacının günlük 300 ünite olduğunu; ancak bunun sadece 100 ünitesinin Bursa’daki bağışlarla karşılanabildiğini belirten, Dr. Türkoğlu Bursalılardan kan bağışı konusunda daha duyarlı davranmalarını istedi.