haber

Bozbey belediyeciliği Cumhuriyet’te anlattı

Samimi bir sohbet havasında geçen ve yaklaşık iki saat süren ziyarette gazete yöneticileri Başkan Bozbey’in liderliğinde şekillenen Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını dinlerken çok etkilendi.

 

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Genel Müdür Özlem Ayden, Genel Yayın Danışmanı Doğan Satmış, Reklam Grup Koordinatörü Hakan Çankaya ve Köşe Yazarı Emre Kongar’ın konuk ettiği Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaklaşık iki saat süren görüşmede, “önce insan” ilkesi doğrultusunda ve “demokrasi”, “katılımcılık”, “özgürlük”, “sosyal belediyecilik”, “eşitlik” ve “vicdan” odak noktaları çerçevesinde Nilüfer’de yaptığı çalışmaları anlattı.

 

Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, eşi Seden Bozbey ve Basın Danışmanı Hande Koç ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Bozbey, Nilüfer’de demokrasiyi yerelden yeşertmek amacıyla yaşama geçirilen Mahalle Komiteleri’nin yanı sıra yapılan her işte demokrasiye odaklanıldığının, kentte yaşayanların katılımcılığına özen gösterildiğinin altını çizdi. Yeni hizmet binasına bu anlayış doğrultusunda Nilüferliler’le yapılan anket sonucu Halkevi adının verildiğini anlatan Bozbey, Türkiye’de ilk kez bir belediyenin meclis salonuna Barış Meclisi adının verildiğini, yine Halkevi çatısı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gurubu bulunan tüm partilerin Bursa milletvekilleri için ayrılan odalar olduğunu belirtti.

 

Bozbey, “Böylelikle yurttaşlar, parti binalarında değil, Halkevi’nde, milletvekilleriyle, siyasi bir ortam yaşamadan görüşme olanağı buluyorlar. Biz, Nilüfer Belediyesi olarak, demokrasi kültürünü oluşturmak için bu olanağı sağladık. Milletvekillerimizden oluşturduğumuz bu olanaktan yararlanmalarını önemle istiyoruz. Her yıl da bir basın toplantısıyla hangi milletvekilinin kaç görüşme talebi aldığını ve kaçını yanıtlayabildiğini, kısaca vekillerin karnelerini açıklayacağız” diye konuştu.

 

Kültür sanat, spor, eğitim ve bilimin Nilüfer’deki önceliğini de vurgulayan ve bu alanlardaki çalışmalarını da aktaran Bozbey’in anlattıklarından çok etkilenen ve neden dört dönemdir seçildiğini iyi anladıklarını belirten Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri de, Nilüfer’in sesini duyurmakta kendilerinin de destek vereceklerini ifade ettiler.

 

Görüşme sonrasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç’e, Cumhuriyet’in 90. yılı olan 29 Ekim 2013’te 5990 kişiyle gerçekleştirilen “Duruyoruz” etkinliğini yansıtan tabloyu günün anısına armağan etti.  

Cumhuriyet Gazetesi, görüşmeyi “En Çağdaş Belediye Binasını Kurdu” başlığıyla verdiği haberde okurlarına duyurdu.