haber

Bozbey: Bu ülkeyi yukarıları taşımamız gerekiyor

CHP Bursa İl Başkanlığı'nın bayramlaşma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 24 Haziran seçimlerinden çok umutlu olduğunu belirterek, "Birbirimizle dayanışarak, ortak sorunlarımızın çözümü için ortak kararlar alarak bu ülkeyi yukarılara taşımamız gerekmektedir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa il örgütü, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde bayramlaşmak için buluştu. Kültürpark Özgen Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, il yöneticileri, ilçe başkanları ile geçmiş dönem milletvekilleri, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

 

Bayramlaşma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan’ın dayanışma ve paylaşma demek olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Ramazan birbirimizi daha iyi anlamak demek. Bu Ramazan’da siyasetin de çok hareketli olduğunu gördük. Önümüzde çok önemli bir seçim. Birbirimizle dayanışarak, ortak sorunlarımızın çözümü için ortak kararlar alarak bu ülkeyi yukarılara taşımamız gerekmektedir. Yeni seçilecek milletvekillerimizin bu konularda çok mücadele edeceklerine inancım tam. Onlara, çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum.”

 

BOZBEY: UMUDUMUZ DAHA FAZLA

 

24 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de sonucu kadın oyları belirleyecek. Kadınlarımıza mutlaka ulaşmamız ve onlara ülkenin gidişatını anlatıp özel bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bu seçimlerde diğer seçimlerden çok daha fazla umutluyuz. Bizleri umutlandıran Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’ye ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

CHP Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da bayrama ilişkin mesajlar verdi. Sarıbal, “Bugün bayram, bugün islamiyetin güzelliklerinden bahsediyoruz. Bugün öfkeleri kin ve nefretleri bir kenara bırakıyoruz. En çok dostluğa ihtiyacımız olan bir dönem yaşıyoruz. Ama dostluk önce insan olmaktan geçiyor” dedi. Sarıbal yaklaşan seçimlerin önemine de vurgu yaptı. PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP Bursa Milletvekilli Erkan Aydın da kürsüden partililerin bayramlarını kutlayarak gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

 

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da konuşmasında seçimlerde sandık güvenliği konusuna değindi. Akkuş, “Öncelikli çalışmamız, sandık güvenliği olacak. Eğer sandıklarda hile yapmaya kalkarlarsa bizi karşılarında bulacaklar” diye konuştu. Akkuş konuşmasında Bursa’nın sorunlarına da vurgu yaparak şöyle devam etti: “Biz sanayi kenti mi, tarım kenti mi olacağız, tarihi kimliğimizi mi korumalıyız? 56 yıl Bursa’yı sağ iktidarlar yönetmiş, yani yönetememiş. Yönetemedikleri için bugün kentin bir ucundan diğer ucuna gitmek mümkün değil. Kentin bir sorunu da konut sorunu, yani kentin yenilenmesi sorunu. Kent yenilenirken, kent stoğu çıkarılmamıştır, hazine arazileri çıkarılmamıştır, Bursalılarla konuşulmamıştır, yerel akademik odalar ve sivil toplum örgütleriyle konuşulmamış, bir KHK ile siyaset üretilmeye çalışılmıştır.”

 

Konuşmaların ardından bayramlaşmaya geçildi. Herkesin birbiriyle tek tek bayramlaştığı buluşmada Grup Babalar sahne alarak müzik ziyafeti sundu. CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen buluşmada partililer, Grup Babalar şarkılarına halay çekerek eşlik etti.