haber

Bozbey : Büyük üzüntü duydum

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin tüm projelerini halka sorarak yaptığını kaydetti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, düzenlediği basın toplantısında Beşevler Kent Meydanı Projesi kapsamında yer alan Nilüfer Belediyesi Beşevler İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun inşaatı sırasında zarar gördüğü belirtilen ağaçlarla ilgili gelişmelerden büyük üzüntü duyduğunun altını çizdi.

Bozbey, amaçlarının yıllar önceki tek merkezli Bursa’dan, çok merkezli bir yapıya geçmek olduğunu söyledi. 1999’dan bu yana Nilüfer’de yurttaşların yürüme mesafesinde ulaşacakları sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik merkezler oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Bozbey, Beşevler projesinin de bunlardan biri olduğunu belirtti. Bozbey, eleştirilere neden olan ağaçların da bu bölgede bulunduğunu hatırlattı. Kendisine eleştiri yönelten kesimlere çevreye gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Başkan Bozbey söz konusu çam ağaçlarının taşınmaya çalışıldığını belirtti.

Bozbey şöyle konuştu: “Beşevler Projesi yıllar önce hazırlanan bir proje. Bu bölgede vatandaşlar tarafından dikilen çamlar vardı. Tamamı 70 küsur çam var. Bir kısmı da stadyum alanına girdi. Ağaçların taşınmasını öngördük. Geçtiğimiz aylarda mahalle komitesinde de konuyu tartışmaya açtık. Bazı vatandaşlar ağaçlara hiç dokunulmamasını istedi. Çoğunluk ise projenin önünü açar nitelikte görüş bildirdi. Biz de ağaçların zarar görmemesi için elimizden geleni yaptık.”

Başkan Bozbey, kendisi yurt dışında bulunduğu sırada bazı ağaçların kesildiği yönünde iddiaların gündeme getirildiğini, bu konunun araştırıldığını ifade etti. Yapılan eleştirileri üzüntüyle karşıladığını belirten Mustafa Bozbey, ağaçlarının tamamının kesilmiş gibi gösterilmesini abesle iştigal olarak yorumladı.

Bozbey şöyle dedi: “Taşınamayan birkaç ağacı göstererek, sanki tamamının kesilmiş gibi gösterilmesi bizi üzdü. Biz ağaçların taşınıp, yeşil dokunun artmasından yanayız. Planlama yaparken dikkatli olmak gerekir. Biz Nilüfer’i yıllardır yeşillendirmeye çalışıyoruz. Üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Ağaçların tamamını taşıyabilseydik keşke. Belki bir ikisi zarar görmüş olabilir. Onları da kurtarmaya çalışıyoruz. Siyasal olarak bu konuyu farklı yorumlamaya çalışanlar var. Sayısal olarak abartılı rakamlarla konuşmak abesle iştigaldir. Orada belirtildiği gibi 80 ağaç zarar görmedi. Toplam 73 ağacın 49’u taşındı, hemen yakınındaki bir alana 47 ağaç dikildi. Bizi eleştirenler bir de Orhaneli Yolu’na gidip baksınlar, acaba kaç ağaç kesildi? Biz bir ağaç için üzülür, korumaya çalışırız.”