haber

Bozbey’den Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’na ziyaret

Nilüferli çocuklar, Balat Atatürk Ormanı’nda hem yaz tatilinin keyfini çıkarıyor hem de doğayla iç içe bilim ve sanatı öğreniyor. Yaz tatili boyunca çocuklara yönelik çok sayıda atölye ve etkinlikler düzenleyen Nilüfer Belediyesi’nin Balat Atatürk Ormanı’nda başlattığı Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu devam ediyor. 7-12 yaş grubundan Nilüferli çocukların katıldığı yaz okulunu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi. Özlüce Mahallesi’nden çocukların katıldığı yaz okulunda çocuklarla buluşan Başkan Bozbey,  Nilüfer’in eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor kenti olması için eğitimin önemine vurgu yaptı. Bozbey, çocukların Balat Atatürk Ormanı’nda doğayla iç içe olduklarını söyledi. Mustafa Bozbey, “Çocuklarımız Balat’ın doğal güzelliği arasında hem yeni arkadaşlıklar kuruyor bir taraftan da yeni bir şeyler öğreniyorlar, bütün bir yılın stresini böyle güzel bir ortamda atıyorlar. Nilüfer Belediyesi olarak yıl boyunca çocuklara yönelik farklı projeler üretiyoruz ve bu yaz da Balat Atatürk Ormanı’nda Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nu hayata geçirdik. Nilüfer’in 20 mahallesinden çocukların katıldığı yaz okulu 26 Ağustos’a kadar devam edecek. Çocuklarımız burada bilim, drama, kukla atölyelerinde yeni bilgiler öğreniyorlar, bunun yanında ilk yardım ve çadır eğitimi alıp, deprem tatbikatına katılıyorlar. Yaz okuluna katılan çocuklarımızı kutluyorum. Ayrıca gönüllü olarak eğitimler veren eğitmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nu Yaz okuluna katılan miniklere eğitimler, Çağdaş Drama Derneği’nin gönüllü eğitmenleri, NAK gönüllü eğitmenleri ile Samet Tuna, Funda İnci, Filiz Can, Erkan Bölükbaş ve Ata Yıldırım tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Yaz okuluna 20 mahallenin çocukları katılıyor  

Balat Doğa ve Bilim Yaz Okulu 12 Ağustos’ta Yüzüncüyıl, 15 Ağustos’ta Alaaddinbey, 16 Ağustos’ta Altınşehir, 17 Ağustos’ta 30 Ağustos Zafer, 18 Ağustos’ta Görükle, 19 Ağustos’ta 23 Nisan, 22 Ağustos’ta Balat, 23 Ağustos’ta Işıktepe, 24 Ağustos’ta Ayvaköy, 25 Ağustos’ta Gökçe ve 26 Ağustos’ta İnegazi Mahalleleri’nin çocuklarını ağırlamaya devam edecek.